17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPNL vrea ca euroalegerile sa aiba loc in ultima parte a lunii...

PNL vrea ca euroalegerile sa aiba loc in ultima parte a lunii noiembrie, inceputul lui decembrie

Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL, ca Partidul National Liberal "a decis ca euroalegerile sa aiba loc in ultima parte a lunii noiembrie, inceputul lui decembrie".

 

Potrivit lui Tariceanu, in cadrul consultarilor de la Palatul Victoria, de luni, va avea posibilitatea sa asculte toate punctele de vedere, acesta tinand insa sa sublinieze ca, in final, Guvernul va decide.

 

Cat priveste anuntata absenta a democratilor de la consultari, seful Executivului a precizat ca "aceasta este optiunea lor". "Nu comentez lipsa PD. Cred ca refuza un lucru elementar. Daca ei asa cred ca se duce actiunea politica, este optiunea lor", a spus Tariceanu.

Presedintele Partidului National Liberal a afirmat ca, in cazul in care motiunea de cenzura ce va fi initiata de PSD va fi adoptata de Parlament, PNL va trece in opozitie si nu va guverna alaturi de social-democrati, informeaza Rompres.

"Nu avem cum sa intram la guvernare cu PSD. PNL a participat la alegeri cu un program al Aliantei D.A., de centru-dreapta. PSD a avut un alt program. (…) Nu se poate pune problema unui program PNL-PSD. Daca motiunea trece, vom trece in opozitie", a declarat Tariceanu.

Potrivit premierului, PNL considera ca motiunea de cenzura este "un drept al oricarui partid", dar a reiterat faptul ca preocuparile liberalilor se axeaza pe actul de guvernare si agenda cetatenilor.

"Cei care recurg la aceste formule politicianiste vor fi penalizati de electorat", a mai spus liderul PNL.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă