10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportNicușor Dan explică de ce nu și-a exprimat votul în cazul inițiativei...

Nicușor Dan explică de ce nu și-a exprimat votul în cazul inițiativei cetățenești a Coaliției pentru Familie

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că a preferat să nu își exprime votul în privința inițiativei cetățenești pentru revizuirea Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

"Pe subiecte sensibile, membrii USR au avut un vot de conștiință. Eu am ales să nu îmi exprim votul. Această discuție, care este pentru fiecare din ce implicați, foarte intimă, poate duce dezbaterea publică către o zonă de conflict și nu va rezolva problemele reale: abandonul școlar, lipsa instituțiilor de învățământ", a declarat Nicușor Dan, la ieșirea din plen. 

Proiectul de modificare a Constituţiei a fost aprobat cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri, urmând să fie transmis Senatului. Majoritatea deputaților USR, respectiv 15, au votat împotrivă.



Vezi și: Deputații au dat undă verde inițiativei cetățenești a Coaliției pentru Familie: Familia formată dintr-un bărbat și o femeie ar putea fi prevăzută în Constituție

"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", potrivit propunerii de revizuire a Constituţiei adoptate de Camera Deputaţilor.

 


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă