15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportNegocieri pentru BNR și ASF

Negocieri pentru BNR și ASF

Parlamentul va decide peste trei săptămâni soarta unor posturi cheie dintr-o serie de instituții cheie subordonate Legislativului. Este vorba de ICR, AEP, ASF și BNR. Termenul inițial era ziua de ieri, dar amânarea a fost acceptată de Birourile Permanente, la propunerea PNL, care vrea negocieri între grupurile parlamentare. Inițial se vehicula că PSD și ALDE vor ocupa toate cele patru poziții însă, ieri, Liviu Dragnea s-a arătat dispus să negocieze cu liberalii, nerespingând ideea de a le oferi unul din cele patru locuri vacante.

În aceste condiții, ieri nu  fost depusă nicio candidatură oficială pentru postul de viceguvernator al BNR. În cercurile PSD se vehicula, neoficial, numele lui Enache Jiru, iar în PNL postul este dorit de Andreea Paul și Eugen Nicolăescu.

Potrivit cutumei, postul revine PNL dar, inițial, Liviu Dragnea dorea să preia toate posturile vacante, bazându-se pe majoritatea PSD-ALDE. Acum, însă, decizia finală depinde de negocieri, fiind posibil ca PNL să primească postul de la ASF și să îl cedeze pe cel de la BNR. Pentru postul de vicepreședinte  al ASF există oficial o singură candidatură, cea a lui Răducu Petrescu, director în cadrul instituției, fără sprijin politic.

Bogdan Olteanu a demisionat în luna august din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, după ce a fost reţinut de DNA şi plasat în arest la domiciliu de instanţa supremă, fiind acuzat că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru îşi folosi influenţa.

Singura decizie fermă pare să privească AEP, unde postul revine ALDE care l-a nominalizat pe Daniel Barbu, fost ministru al Culturii. În prezent acesta este președinte executiv al ALDE, dar nu a mai obținut un loc de parlamentar.
 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă