9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMitzura vrea sa descopere la radio frumusetile patriei

Mitzura vrea sa descopere la radio frumusetile patriei

Toti cei 16 candidati pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al SRR au primit avizul comisiilor reunite de Cultura, Arte si Mass-media ale Senatului si Camerei Deputatilor. Si asta dupa un simulacru de audiere in care candidatii si-au dovedit incompetenta. Cei propusi pentru conducerea SRR nu au stiut sa raspunda la majoritatea intrebarilor adresate de membrii comisiilor reunite. Unii dintrei ei au reusit chiar sa cada in ridicol, neavand habar nici care sunt atributiile unui membru in CA al SRR. Acest lucru nu i-a impiedicat insa pe senatori si deputati sa-i valideze aproape cu unanimitate de voturi. Campioana la aberatii s-a dovedit a fi Mitzura Arghezi, propusa de PRM. Ea considera ca principala atributie a CA este “sa controleze si sa aduca imbunatatiri la emisiuni”. De asemenea, dna Arghezi vrea sa schimbe multe la Radioul Public din noua postura pe care o va avea. Si anume “sa se vorbeasca frumos la radio”, “sa se faca conferinte frumoase” si “sa se descopere toate frumusetile Romaniei”.
Nici propunerea Guvernului, Bogdana Balmus, nu a stiut ce atributii va avea in noul CA. Ceva mai inspirata s-a dovedit a fi propunerea PSD la categoria supleanti, Lucian Purcareanu, care a debitat ca membrii CA “au multe atributii”. Care or fi acelea Dumnezeu stie! De fapt Purcareanu s-a facut de ras. El nu a stiut sa enumere posturile de radio din strainatate care au emisiuni in limba romana. Tot la capitolul aberatii ar putea concura cu usurinta si supleantul propus de PRM, Alexandra Cristea. Intrebata fiind daca are vreo strategie in legatura cu posturile de radio locale, aceasta a raspuns cu intelepciune: “Posturile teritoriale trebuie sa-si dezvolte activitatea… Comunitatile locale au nevoie de informatii clare si echidistante”. Unde o fi strategia in acest raspuns greu de spus.
Raspunsuri balbaite a dat si Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu, propus de PSD. Intrebat fiind de Adrian Cioroianu care este solutia pentru postul R3, Alexandru a avut un moment de ezitare, nestiind ca acesta emite doar pe internet. A fost nevoie ca Cioroianu sa-l intrebe explicit daca el considera ca trebuie sa emita in continuare pe internet sau in eter. Andrei Alexandru a raspuns ferm: in eter. Si exemplele de acest fel ar putea continua la nesfarsit, candidatii “ratand” aproape toate intrebarile ce le-au fost adresate. Acest lucru nu i-a impiedicat insa pe parlamentari sa-i trimita pe candidati pachet la conducerea Radioului Public.
Pe de alta parte atat pesedistul Adrian Paunescu, presedintele Comisiei de cultura din Senat, cat si liberalul Adrian Cioroianu, vicepresedintele comisiei, au recunoscut voalat incompetenta candidatilor. “Au fost luati pe nepregatite… dar acestea nu sunt lucruri care sa-i opreasca in drumul catre Consiliul de Administratie”, a declarat Paunescu. In plus Cioroianu le gaseste si el circumstante antenuante: “Am considerat ca sunt oameni dispusi sa faca ceva…, raspunsurile erau datatoare de sperante, vor invata din mers”. Liberalul a avut ce-a avut cu Mitzura Arghezi, votul sau in ceea ce o priveste fiind negativ. “Dna Mitzura Arghezi mi-a facut impresia ca habar nu are despre ce e vorba acolo”, a explicat Cioroianu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă