15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Finanțe, Viorel Ștefan: Este dificil de prezis acum dacă prognoza...

Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan: Este dificil de prezis acum dacă prognoza este în concordanţă cu programul de guvernare. Primele rezultate le vom primi la sfârșitul lunii martie

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat că spre sfârșitul lunii martie se va putea observa dacă prognoza financiară este în concordanţă cu programul de guvernare, pentru că în primele două luni ale anului nu a existat buget, dar precizează că analizele de până în acest moment sunt bune, informează News.ro.

"Se fac săptămânal aceste rapoarte de progres. Ne-am uitat la ultima analiză, pe rezultatele finale pe primele două luni ale anului. Vestea bună este că bugetul s-a închis pe excedent, ce-i drept nu spectaculos, dar foarte important, în ciuda prorocilor care anunţau dezastrul. Acum aşteptăm cu interes încheierea lunii martie, pentru că este o lună de referinţă, care ne va da o imagine clară despre trendul pe care ne-am aşezat în privinţa execuţiei", a spus ministrul.

Întrebat dacă prognoza financiară este în acest moment în concordanţă cu programul de guvernare, Viorel Ştefan a afirmat că este "greu de răspuns la această întrebare".

"În primele două luni ale anului nu am lucrat cu buget. Abia luna martie este prima lună când veniturile şi cheltuielile trebuie să fie în linie cu bugetul aprobat pe 2017", a spus el.

Ministrul a fost întrebat şi despre declaraţiile sale privind posibilitatea tăierii cheltuielilor, care l-au deranjat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, Viorel Ştefan precizând că a fost "extras din contextul declaraţiei sale o anumită nuanţă" de către presă.

"A fost un raport pe care l-am făcut pe marginea raportului de ţară, în care am evaluat diverse scenarii şi am făcut acea afirmaţie, că dacă în ultimă instanţă nu se vor confirma scenariile, sigur că trebuie să fim pregătiţi să intervenim pe cheltuieli", a explicat el.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, la România TV că ministrul Finanţelor s-a grăbit când a afirmat că Guvernul este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB, precizând că Viorel Ştefan nu are motive să se îngrijoreze din acest punct de vedere.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă