4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea vrea ca România să devină "poarta de acces" a companiilor...

Liviu Dragnea vrea ca România să devină “poarta de acces” a companiilor iordaniene în UE

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după întrevederea cu ministrul pentru Afaceri politice și Parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, Musa Maaytah, că România trebuie să devină o poartă de acces pentru companiile iordaniene în relația cu Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Șeful social-democraților a primit vizita ministrului pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, discuțiile dintre cei doi oficiali vizând consolidarea relațiilor bilaterale, în contextul celebrării, în acest an, a 52 de ani de contacte diplomatice româno-iordaniene.

'Domnul Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Iordaniei, este un vechi prieten al României, absolvent al Institutului de Politehnică din București. Am discutat foarte aplicat despre dezvoltarea cooperării economice. Ne dorim ca România să devină o poartă de acces pentru companiile iordaniene în relația cu Uniunea Europeană', a declarat președintele Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Partea română a exprimat disponibilitatea dezvoltării dialogului pe linie parlamentară în vederea lansării de proiecte pragmatice în domenii de interes comun, precum cel economic, educațional și cultural, menționează comunicatul.

Au fost evidențiate cu acest prilej potențialul strategic al României în ceea ce privește accesul la piețele europene, dar și posibilitatea capitalizării poziției Iordaniei în vederea promovării bunurilor românești în zona Orientului Mijlociu, mai arată sursa citată.

De asemenea, Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, a subliniat interesul administrației de la Amman cu privire la dezvoltarea dialogului pe sectorul IT, subliniază comunicatul.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă