22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea a fost ales președinte al Camerei Deputaților. A fost singura...

Liviu Dragnea a fost ales președinte al Camerei Deputaților. A fost singura propunere

UPDATE 16,35: Liviu Dragnea, președintele ales al Camerei, a cerut deputaților ca de acum înainte să lase deoparte interesele mici și să se ocupe, împreună, de proiectele mari.

“Parlamentul trebuie să facă ordine în legislație și între instituții. Ține de noi să restabilim puterea instituțională a Parlamentului. Parlamentul este locul în care se face legea dar și unde se stopează abuzurile ei”, a subliniat Liviu Dragnea.


UPDATE 16,30: Liviu Nicolae Dragnea a fost ales președinte al Camerei Deputaților, cu 216 voturi “pentru”, ceea ce a reprezentat majoritatea absolută a voturilor exprimate, informează Digi 24.

PSD a fost singurul partid care a făcut o propunere pentru acestă funcție.


UPDATE 15.23:  Liviu Dragnea este singura propunere pentru a deveni președintele Camerei Deputaților. 

Aceasta a fost singura propunere, celelalte grupuri parlamentare nefăcând niciuna. Dragnea urmează să fie votat de plenul Camerei Deputaților. Votul va fi secret cu buletine.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că i s-a propus insistent să fie președintele Camerei Deputaților și că, cel mai probabil, va accepta această funcție. Cu toate acestea, social-democratul a precizat că vrea mai întâi să își dea seama care este poziția care îi va permite să se asigure că Parlamentul şi Guvernul duc la capăt programul de guvernare.

„După ce terminăm această conferinţă de presă, o să am o discuţie foarte serioasă cu colegii mei, recunosc că mi s-a făcut insistent această propunere (n.r. – de a fi preşedintele Camerei Deputaţilor) de către colegii mei. Acum trebuie să decid eu, probabil că da. Dar vreau să mă gândesc foarte serios pentru că vreau să îmi dau seama care este poziţia din care eu să mă asigur că Guvernul şi Parlamentul duc la capăt un program de guvernare”, a spus Liviu Dragnea, ca răspuns la întrebarea dacă va fi preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Liviu Dragnea a spus, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, unde a anunţat propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, că „o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională” nu i-au dat posibilitatea să ceară funcţia de premier pentru el, deocamdată.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au avut, luni, discuții, în urma cărora ar fi stabilit că reprezentantul social-democraților va conduce Camera Deputaților, în timp ce șefia Senatului ar urma să îi revină lui Tăriceanu.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă