13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLaura Kovesi, interviu în Der Spiegel: Principalul meu rol este să-mi apăr...

Laura Kovesi, interviu în Der Spiegel: Principalul meu rol este să-mi apăr colegii procurori de presiuni

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este vânătorul de corupție și femeia în fața căreia tremură politicienii din România. Acesta este portretul pe care ziarul german Der Spiegel îl face Laurei Codruța Kovesi, informează Digi 24.

Jurnaliștii germani o descriu pe șefa DNA ca pe un personaj iubit de cetățenii de rând și care aduce, rând pe rând, parlamentari și funcționari ai statului în închisoare. Într-un interviu realizat de un colaborator Der Spiegel, procurorul-șef al DNA susține însă că nu instrumentează dosare, ci pur și simplu stabilește prioritățile Direcției Anticorupție. Acestea sunt achizițiile și sănătatea, explică Laura Codruța Kovesi.

Ea susține că rolul cel mai important al ei, ca procuror șef, este acela de a-și apăra colegii de presiuni, anchetele fiind, de departe, meritul procurorilor.

Reporterul subliniază că Laura Kovesi este șefa instituției în care românii au cea mai mare încredere, iar în sondajele despre cei mai populari politicieni și cele mai populare personalități ale României ea se află, constant, în primele 3, 4 locuri. 

"Mă simt ca orice șef al unei instituții cu mare responsabilitate. Înainte să devin procuror-șef DNA, am fost 6 ani procuror general, deci știam foarte bine cum arată munca DNA-ului. DNA și-a câștigat această popularitate datorită rezultatelor bune în lupta împotriva corupție la cel mai înalt nivel. Dosarele noastre privesc în primul rând persoane cu funcții înalte sau cazuri care au impact asupra societății", explică Laura Kovesi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă