10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis l-a chemat pe ministrul Apărării la Cotroceni, după gafa de...

Klaus Iohannis l-a chemat pe ministrul Apărării la Cotroceni, după gafa de la Ziua Aviației

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul Apărări Naționale, Adrian Țuțuianu, pe tema Planului de înzestrare a Armatei, care va fi prezentat în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, potrivit Agerpres.

În cadrul întrevederii, ministrul Apărării Naționale i-a prezentat șefului statului Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 — 2026, care prevede respectarea și implementarea angajamentului politic asumat în 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Proiectul, în forma sa revizuită actuală, va face obiectul prezentării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării", se arată în comunicat.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 — 2026 stabilește sistemele și echipamentele planificate a fi achiziționate prin Programul anual al achizițiilor publice ale Ministerului Apărării Naționale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă și materiale cu destinație militară.


Citește și: Ministrul Țuțuianu recunoaște că a făcut o gafă pentru că președintele Iohannis nu a fost invitat la Ziua Aviației: Voi lua măsuri

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a afirmat, miercuri, că neinvitarea președintelui Klaus Iohannis la manifestările privind Ziua Aviației a fost „o gafă'' pe care și-o asumă, motiv pentru care a declanșat o anchetă internă, potrivit Agerpres.



Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a anunțat miercuri că proiectul de înzestrare a Armatei a fost refăcut și că va fi prezentat în CSAT când președintele Klaus Iohannis va solicita acest lucru.

"Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare s-a făcut la solicitarea mea, pentru a da consistență și în cifre și ce este în spatele cifrelor angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut și atunci când domnul președinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet", a spus Țuțuianu într-o conferință de presă, precizând că doar o parte din cei 2% din PIB pentru Apărare sunt destinați înzestrării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă