10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportHans Klemm susține că Ambasada SUA din România va găzdui cea mai...

Hans Klemm susține că Ambasada SUA din România va găzdui cea mai numeroasă misiune comercială “care a ajuns vreodată în statul român”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat, cu ocazia Zilei Independenței SUA, că instituția diplomatică va îndeplini angajamentul preşedintelui Trump de a consolida Parteneriatul Strategic, făcând numeroase referiri la vizita lui Iohannis în SUA şi anunţând că va găzdui o numeroasă misiune comercială, potrivit Mediafax.

Ambasada SUA va găzdui cea mai numeroasă misiune comercială care „a ajuns vreodată în România” şi va încuraja investiţiile dintre Statele Unite şi ţara noastră, în ambele direcţii, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la Recepţia organizată cu prilejul Zilei Independenţei Statelor Unite.

„Putem face acest lucru cu eficienţă maximă aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Colaborarea militară şi în domeniul aplicării legii este „mai strânsă decât oricând”, a precizat Klemm, adăugând că va colabora cu „partenerii români pentru a îmbunătăţi securitatea transatlantică, pentru a garanta stabilitatea în regiunea Mării Negre şi pentru a lupta împotriva terorismului aici şi peste hotare, la mare distanţă”.

„Suntem dornici să susţinem România în angajamentul său de a investi 2% din PIB pentru apărare”, a spus Klemm.

Hans Klemm a subliniat şi interesul pentru dezvoltarea partneriatului strategi împreună cu Guvernul condus de premierul Mihai Tudose.

„Aşteptăm cu interes să dezvoltăm fiecare dimensiune a parteneriatului nostru împreună cu noul guvern condus de prim-ministrul Mihai Tudose şi cu membrii Parlamentului României”, a spus oficialul american.

Ambasadorul SUA a reiterat realizările parteneriatului startegic dintre România şi SUA: aderarea României la NATO, sacrificiul comun pe câmpurile de luptă din Irak şi Afganistan, deschiderea amplasamentului sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu şi întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu preşedintele Trump la Washington.

„Confirmând soliditatea şi ambiţia parteneriatului nostru, acesta a fost pentru România şi America cel mai important eveniment bilateral de mulţi ani, poate chiar de generaţii. Să ne reamintim câteva dintre cuvintele spuse de preşedintele meu în Grădina de Trandafiri a Casei Albe în acea după-amiază: „Doresc să mulţumesc poporului român pentru toate contribuţiile la apărarea noastră comună şi la lupta împotriva ameninţării diabolice a terorismului.” America îi preţuieşte profund pe acei români care au făcut sacrificiul suprem în această luptă”, a spus Klemm.

Hans Klemm a remintit şi că preşedintele Trump l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru „eforturile curajoase de a lupta împotriva corupţiei şi a apăra statul de drept din România”.

„Acest lucru este necesar pentru a crea un mediu în care comerţul şi schimburile comerciale pot înflori şi în care cetăţenii pot prospera. Sprijinim foarte puternic România şi sprijinim acea luptă împotriva corupţiei. O vom sprijini întotdeauna”, a spus Klemm, citându-l pe Donald Trump.

Hans Klemm şi-a încheiat discursul citând o alta declaraţie făcută de Donald Trump în cadrul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA.

„În încheiere, preşedintele Trump a subliniat: „Aştept cu interes să consolidăm alianţa noastră cu ţara dumneavoastră şi legăturile noastre cu poporul dumneavoastră. Viitorul României şi relaţia României cu Statele Unite sunt foarte, foarte strălucite”, a spus Klemm.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă