10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDragnea: Până la sfârșitul săptămânii viitoare, miniștrii trebuie să prezinte evaluarea secretarilor...

Dragnea: Până la sfârșitul săptămânii viitoare, miniștrii trebuie să prezinte evaluarea secretarilor de stat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că a stabilit împreună cu premierul Mihai Tudose un sistem de comunicare mai simplu, menționând că vor face o întâlnire informală cu miniștrii pentru chestiunile legate de guvernare și pentru evaluarea secretarilor de stat, informează Agerpres.

"Am discutat astăzi, este un sistem foarte simplu de comunicare în care nu mai umblă nimeni de la unul la altul cu intenția de a-și rezolva propria dorință și ne foloseau când pe mine, când pe Mihai și pe alți colegi. Am stabilit cum se comunică, cum relaționăm fiecare cu colegii noștri, lucrurile intră pe un făgaș normal, cum fusese stabilit inițial, dar ultimele două luni de zile din vina noastră am lăsat lucrurile să nu mai fie", a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că vor avea loc întâlniri informale cu miniștrii, care vor trebui să facă până la sfârșitul săptămânii viitoare o evaluare a secretarilor de stat.

"O să facem o întâlnire informală cu miniștrii pentru chestiunile legate de guvernare și pentru evaluarea secretarilor de stat. Le-am dat temă împreună de la Sucevița, nu au finalizat-o. Până la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să prezinte premierului o analiză serioasă a activității fiecărui secretar de stat. Nu avem informații foarte bune despre toți. Evaluarea o facem împreună, problema a fost la comunicare", a adăugat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, la rândul său, că problemele vor fi discutate "într-un cadru organizat".

"Au fost voci care au solicitat ca atunci când vor mai fi probleme să discutăm într-un cadru organizat. Așa va fi", a spus Tudose.

El a adăugat că trebuie armonizată relația dintre partid și Guvern, menționând că Guvernul este subordonat partidului, dar unii au profitat de "o anumită lipsă de coordonare".

"Am vorbit despre imixtiune în sensul de armonizare a relațiilor dintre partid și Guvern, în sensul că da, Guvernul este subordonat partidului, dar sunt colegi care profită de o anumită lipsă de coordonare între Guvern și partid, între președintele partidului și mine și ne iau pe rând", a mai spus Tudose.

El a mai menționat că este mulțumit de noua structură a Guvernului. "De noua structură sunt foarte mulțumit", a adăugat Tudose.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă