10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportComisia de Apărare din Senat și-a ales președintele. În locul unui amiral,...

Comisia de Apărare din Senat și-a ales președintele. În locul unui amiral, fost rector al Academiei Navale, a fost preferat un inginer expert contabil, apropiat al Alinei Gorghiu

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României, în componența stabilită după alegerile parlamentare din 11 decembrie, și-a ales președintele.

Noul șef al Comisiei de Apărare este senatorul Iulian Dumitrescu (PNL). Potrivit cv-ului postat pe site-ul Senatului, Iulian Dumitrescu este inginer, specialist în Ingineria Materialelor (fosta Facultate de Metalurgie din Institutul Politehnic București), iar ulterior a absolvit și cursurile ASE, devenind expert contabil.

Potrivit unor informații neoficiale, Iulian Dumitrescu ar fi un politician extrem de bogat, apropiat al Alinei Gorghiu, pe care ar fi însoțit-o într-o vizită în SUA, la începutul anului 2016.

Iulian Dumitrescu a câștigat funcția de președinte al Comisiei de Apărare după ce obținut mai multe voturi decât contracandidatul său, Vergil Chițac, tot din PNL.

Vergil Chițac a absolvit Liceul Militar de Marină, apoi Facultatea de Nave a Universității din Galați, iar după aceea a devenit cadru didactic la Academia Navală din Constanța, urcând până la funcția de rector și fiind, avansat, succesiv, până la gradul de amiral – cel mai înalt în Forțele Navale.

Amiralul ( r ) Chițac, pe care l-am rugat să ne explice votul din Comisia de Apărare, a evitat să comenteze poziția colegilor senatori.

Totuși, el ne-a explicat că "urgența numărul 1 a României este securitatea națională, pentru că bunăstarea și banii nu vin decât acolo unde este siguranță. Pentru România urmează o perioadă foarte importantă din punct de vedere militar, în care se vor semna o serie de contracte, inclusiv cel pentru modernizarea fregatelor. Pe fiecare funcție ar trebui pus un om care se pricepe, care este recunoscut în profesia lui. Ideea de a fi doar om politic nu merge", subliniază senatorul Vergil Chițac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă