BP ale Parlamentului: România trimite 50 de militari români, în lupta contra Statului Islamic

de Avram Eliza , 11 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:01, 11 februarie 2016
BP ale Parlamentului: România trimite 50 de militari români, în lupta contra Statului Islamic

În 2016, 50 de militari români vor pleca la în Irak ca să-i instruiască pe militari, în cadrul Coaliției anti-ISIL/Daesh, după ce Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat solicitarea președintelui Iohannis, relatează Agerpres. 

"Solicitarea preşedintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activităţi de instruire, în Irak, în lupta împotriva ISIL/Daesh, a fost aprobată. Urmează să fie supusă plenului", a precizat șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

"În temeiul şi condiţiile Legii nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, solicit Parlamentului României să aprobe participarea Armatei României, în anul 2016, exclusiv pe teritoriul Republicii Irak, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh, condusă de SUA, cu un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile: forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre", se arată în solicitarea şefului statului. 

Potrivit documentului, după consultarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, preşedintele Iohannis a avizat participarea Armatei României, în anul 2016, cu un efectiv total de până la 50 de militari, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei internaţionale anti-ISL. MApN va încheia memorandumul de înţelegere cu partenerul american şi cu alte state membre ale coaliţiei care îşi exprimă dorinţa de sprijin a forţelor române în teatrul de operaţii. 

Fondurile financiare necesare participării forţelor şi mijloacelor Armatei României la această misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design