24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportAmbasadorul Marii Britanii: Românii sunt bineveniţi! Vorbim de un parteneriat între prieteni

Ambasadorul Marii Britanii: Românii sunt bineveniţi! Vorbim de un parteneriat între prieteni

Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, a declarat, marţi, că românii sunt bineveniţi în Marea Britanie, marea majoritate a românilor care ajung acolo fiind angajaţi apreciaţi, care respectă legea şi plătesc taxe, informează Mediafax.

Brummell a reamintit că "aşa cum consemnează Tratatul de la Lisabona, românii sunt liberi să muncească, să circule şi să studieze oriunde în UE, iar românii sunt bineveniţi în Marea Britanie. De la miile de tineri care au ales să studieze la universităţi din Regatul Unit la personalul medical românesc care deserveşte NHS, sistemul nostru public de sănătate, vorbim de un parteneriat între prieteni".

El a adăugat că există şi o minoritate de români în Regatul Unit care are legături cu criminalitatea şi din acest motiv cooperarea existentă între poliţia britanică şi cea română este foarte importantă.

Paul Brummell a subiliniat că România nu are o imagine foarte bună în presa britanică şi va colabora cu ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, în vederea îmbunătăţirii acestei imagini. "Pentru rezolvarea acestei probleme, cel mai bun ambasador pentru România trebuie să fie românii care lucrează în Marea Britanie", a spus Brummell, care a adăugat că imigraţia este un subiect important pentru publicul britanic şi probabil va fi o temă de campanie şi în alegerile legislative de anul viitor din Marea Britanie.

Brummell are un mandat de patru ani în România, până în 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.

Cele mai citite

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă