Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

10.10.2019 - 18:46

Fifor: Din păcate, trădarea şi-a făcut din nou loc între noi

Rl online

10.10.2019 - 18:46

Fifor vorbeşte din nou despre tăierile de venituri pe care le va pune în aplicare opoziţia, odată ajunsă la guvernare, dar şi despre ”trădarea” care şi-a făcut din nou în PSD.

”Moţiunea a trecut, iar PSD merge în opoziţie. Se încheie una dintre cele mai bune guvernări pe care le-a avut România după Revoluţie. Pare mult spus acum, dar veţi avea ocazia să faceţi comparaţia”, a scris, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta spune că va fi ”o altă mentalitate”.

”Nu mă refer aici doar la măsurile crunte de austeritate anunţate deja. Va fi o altă mentalitate de guvernare a ţării, care nu mai pune omul în centru preocupărilor. Vine o adunătură de partide care ne-au înjurat vreme de 3 ani că majorăm prea mult pensiile şi salariile şi că scădem prea mult taxele. Este clar o altă viziune! Vor anula creşterile de venituri şi mulţi dintre voi îşi vor pierde locul de muncă. Dar veţi vedea că nu vor face nici investiţiile pentru care ne-au acuzat pe noi. Pentru că nu lipsa banilor a fost obstacolul, ci constrângerile interne şi externe, care nu permit un ritm mai susţinut. Vor veni şi vor încălca tot ceea ce ne cereau nouă să nu facem. Vor modifică legile justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, vor numi politic procurorii, vor decapita parchete sau le vor desfiinţa cu totul, vor creşte tarifele la utilităţi şi vor lăsă dobânzile să urce din nou la cer. Nu vor mai fi măsuri protecţioniste pentru economia naţională, pentru fermierii români, pentru antreprenorii noştri. Cei care vin acum la guvernare spun că o astfel de abordare este naţionalistă şi anti-europeană”, a mai scris secretarul general al PSD.

Fifor afirmă că ”mai există o şansă să oprim tăvălugul austerităţii care vine peste noi: Votul din noiembrie”.

”Puteţi trimite la Cotroceni un nou preşedinte care să sprijine un guvern pentru continuarea măsurilor sociale pe care le-am început, şi pentru aplicarea calendarului de majorări de venituri pe care, altfel, le veţi pierde. Aveţi un vot care poate însemna enorm pentru viaţa familiilor voastre în următorii 4-5 ani. Depinde de voi cum îl veţi folosi! Noi, cei din PSD, ne vom regrupa şi vom fi din nou în prima linie că să luptăm cu adevărat pentru fiecare român, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulţumesc pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o!
Mulţumesc colegilor senatori şi deputaţi pentru modul în care au dus lupta de azi...din păcate, trădarea şi-a făcut din nou loc între noi. Dar, mergem mai departe. Pentru români şi pentru România”, a mai scris Fifor.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată cu 238 de voturi ”pentru”.

 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine