13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNicușor Dan, obligat de BEM să retragă materialele anti-PSD de pe Facebook

Nicușor Dan, obligat de BEM să retragă materialele anti-PSD de pe Facebook

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM) a admis sâmbătă o plângere a Alianţei electorale PSD+UNPR, obligând candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, să retragă o serie de materiale electorale cu caracter "defăimător" de pe site-urile de socializare. 

Alianţa PSD+UNPR reclamă încălcarea prevederilor art. 65 alin. 5 din legea 115/2015, arătând că sâmbătă, pe pagina de Facebook a candidatului Nicuşor Dan a fost promovat un mesaj electoral împotriva candidatului PSD+UNPR după închiderea campaniei electorale, conţinând "mesaje denigratoare, defăimătoare şi informaţii false". 

Potrivit BEM, în susţinerea plângerii, Alianţa PSD+UNPR a trimis o imagine a postării utilizată în materialul electoral, care conţine îndemnul "să ieşim la vot pentru a scăpa Bucureştiul de corupţie" şi "să nu ne alegem cu Oprescu 2". 

BEM a apreciat, cu unanimitate de voturi, ca întemeiată plângerea Alianţei PSD+UNPR, considerând textele reclamate având caracter "defăimător". 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă