Nu doar DGIPI îl protejează pe Dragnea, ci și alte servicii secrete | OPINIE

de Silviu Sergiu , 10 iulie 2017 - stire actualizata la ora 14:42, 10 iulie 2017
Nu doar DGIPI îl protejează pe Dragnea, ci și alte servicii secrete | OPINIE

„Rise Project“ a dezvăluit că, în 2011, fosta Direcţie Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) – ex-DIPI, actuală DGPI – a întocmit un raport secret despre activitatea infracțională din județul Teleorman a grupării conduse de Liviu Dragnea prin intermediul firmei TelDrum: afaceri cu bani publici, licitații trucate, lucrări fictive de infrastructură, persoane care controlează în realitate TelDrum, finanțări ilegale ale campaniilor PSD, harta relațională și de influență a grupării etc.

Ani întregi, acest raport a fost dosit de ochii procurorilor. Astăzi, serviciul secret neagă că ar deţine în arhivă un astfel de document, deşi existența sa a fost recunoscută de chestorul Liviu Popa, fost șef al Poliției Române în perioada 2010-2012, și de comisarul Iulian Ciorobescu, comandantul din 2011 al Poliției din Teleorman.

Nu este nicio surpriză că DGIPI l-a protejat atâta amar de vreme pe Liviu Dragnea. DGIPI a fost întotdeauna serviciul secret de casă al PSD. De multe ori, taberele din partid s-au războit crunt pentru a deţine controlul asupra sa, pentru a avea acces la generoasa sa arhivă. Practic, DGIPI a fost una dintre sursele puterii liderilor social-democraţi. Poate cea mai importantă. Marian Vanghelie povestea la un moment dat, în stilu-i caracteristic, că se aşeza pe bancă în Cişmigiu, iar Moş Crăciun obişnuia să-i lase câte un dosar? Moşul era de la DGIPI. Pe atunci, serviciul secret al MAI era controlat de temutul general de Securitate Mitică Iliescu şi de scutierul lui fidel, Cătălin Voicu. Cel care ţesea reţele corupte în Justiţie, prinzând în plasa sa judecători pe care-i şantaja? 

Vă amintiţi cum se fălea prin stenograme Cătălin Voicu că are câte un bileţel despre fiecare? „Bileţelele“ erau, de fapt, note informative ale DGIPI. Pe care le folosea în lupta cu gruparea din PSD condusă de Gabriel Oprea. Acesta din urmă se baza pe serviciul secret al Armatei, DGIA. Şi se mai bazează şi în prezent. 

Fervoarea lui Liviu Dragnea de a readuce DGIPI sub comanda ministrului de Interne este de înţeles. Guvernul Dacian Cioloş a încercat să-l smulgă  din zona gri a serviciilor secrete. A vrut să-l militarizeze, adică să-l pună sub controlul CSAT, iar şeful său să fie numit cu avizul Consiliului. Ar fi fost salutar. În momentul de faţă, DGPI este servicul secret asupra căruia nu se exercită niciun control. Doar ministrul de Interne îl poate struni, dar, atât timp cât serveşte intereselor sale politice, nu-l deranjează nimeni.  

Problema principală nu este că DGPI îl protejează pe Liviu Dragnea. Problema este că SRI nu a făcut mai nimic pentru a-l trage la răspundere penală pe acest politician deosebit de toxic pentru democraţia românească. În 2013, o notă emisă de la biroul lui Florian Coldea vorbea despre afacerile TelDrum din judeţul Neamț. Nota a fost trimisă la DNA. Ce s-a întâmplat mai departe? A mers SRI mai departe pe fir? Dar procurorii DNA? Nicidecum. A fost doar arestat un ofiţer de Poliţie Judiciară al DNA, Dan Emil Manolachi, care a copiat acea notă şi i-a dat-o unui apropiat al lui Liviu Dragnea, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda. Procurorii DNA nu au mai aşteptat ca Preda să-i predea informaţiile lui Dragnea, iar acesta să fie prins în flagrant cu informaţii secrete asupra lui. De ce? Probabil pentru că scopul era să fie anihilat, „spart“, cum zic ofiţerii de informaţii, un document ce putea deveni periculos pentru Liviu Dragnea. Lucru care s-a şi întâmplat, iar Liviu Dragnea conduce astăzi România către dezastru.

Comentarii

 • Costin Stefan

  17 iulie 2017 22:12

  TREI INTREBARI. Cu ce bani si-a cumparat Patriciu rafinaria Petromidia ? Cu ce bani si-a infiintat Voiculescu cele trei mari companii in 1981 ? Cu ce bani si-a construit Dragnea blocul din Bucuresti ?

  raspunde comentariului
 • Mesterul

  16 iulie 2017 16:28

  MAI SERGIULE TOATA LUMEA IL PROTEJEAZA PE DRAGNEA ? NU SUNT FAN DRAGNEA DAR NU POT CONSTATA URA CU CARE VOI SI B1 O AVETI FATA DE ACEST PERSONAJ. ASTAZI KOVESI A RECUNOSCUT CA DRAGNEA A MAI FOST CERCETAT IN 2010 IN TELEDUM IN FINAL S-A CLASAT DOSARUL ACUM A RE DESCHIS ALT DOSAR IN REM ASTEPTATI REZULTATUL SI NU MAI FACEI SUPOZITII CA CE SCRITI VOI ESTE IN AVANTAJUL LUI DRAGNEA II CRESTETI POPULARITATEA

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  16 iulie 2017 9:18

  TARICEANU- AGENT AL SPIONILOR MAGHIARI. Presedintele Basescu a confirmat ca C.P.Tariceanu a fost racolat de spionul RE= RUDAS ERNO, fost sef al spionajului maghiar din Romania. Inainte de 1990, expulzat de Ceausescu si retrimis de Budapesta in Romania imediat dupa 1990. Spionul RE a intrat in atentia UM anti-KGB 0110 inca din 1982, pe cand era la Consulatul Ungariei din Cluj si alimenta cu materiale revizioniste pe Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1985, RE a fost prins cu materiale antiromanesti si expulzat. Dar dupa 1989, RE a revenit in tara noastra si a continuat sa spioneze, pastrad o legatura foarte apropiata cu premierul C.P. Tariceanu=T., despre care au relatat generalul SRI Dorel Rogojan, generalul Victor Neculicioiu, fostul sef al UM 0110 si colonelul Rusan, seful serviciului Filaj al SRI. Cunocand pasiunea lui T si intuind ca poate deveni premier, spionul RE a infiintat cu T,in 2003, firma MOTORCYCLES de import de motociclete DAVIDSON. Importator-T si Exportator- RE. Din clipa aceea, in comertul cu INFORMATIILE clasificate, rolurile s-au schimbat Exportator-Tariceanu si Importator-RE. Vedeti pe net intreaga poveste cu ,,adevaratul liberal,, tradator.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:35

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:32

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • Excelent articol!

  11 iulie 2017 21:49

  Sa speram ca se va face dreptate in cele din urma!

  raspunde comentariului
  • Ciombe

   12 iulie 2017 5:47

   Frateme-leu, intr-adevar articolul este excelent insa, sa speri ca se va face dreptate, da-mi voie sa-ti spun ca, asta presupune sa fii de-o naivitate... dezarmanta! Cati anisori ai matale, 12 hmm?

   raspunde comentariului
 • costica

  11 iulie 2017 1:02

  Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • ioan

  10 iulie 2017 16:30

  este clar de la o posta, faptul ca condamnatul lider de partid si cu toata clica lui de incompetenti incearca prin orice ORICE metoda sa controleze santaj sau trafic de influenta tot ceea ce misca in tara asta. asa au fost invatati de la bolsevici si apoi de la emanatia poporului iliescu si consecintele asa procedeaza. ma intreb oare ce mai asteapta poporul asta roman??????? nu au avut deja o portie uriasa de comunism cu tot ******* atasat???? daca folosesc aceiasi reteta cu siguranta ca va iesi acelasi rezultat. oare trebuie sa moara alta grupa de tineri pentru a avea democratie in tara asta??? in orice caz dragnea nu va ezita sa foloseasca munitie de razboi de indata ce trunchiaza legile si justitia. TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Doru

  10 iulie 2017 14:45

  Dar pe tine, domnule pseudo-ziarist cine te protejeaza ???Lingau, pup-******, cu o capacitate intelectuala mult sub medie vezi interviul realizat cu ani in urma cu Basescu la B 1 , razbeste in breasla gazetareasca in ciuda vremurilor.Chiar daca ma repet ...PE TINE DOMNULE CINE TE PROTEJEAZA ?POSIBIL -"VOCEA SI ...TALENTUL SAU".

  raspunde comentariului
  • Atac sub centura

   12 iulie 2017 2:37

   Stimabile, atacul la adresa jurnalistului este abject. Te descalifica doar pe dumneata! Poate, in calitate de suporter al penalului de Teleorman, te-ai simtit ofensat, dar asta nu iti da dreptul la insulte si la atacuri murdare!

   raspunde comentariului
 • Papapiu

  10 iulie 2017 13:27

  Da-ti-mi voie prin aceasta,parol de honor,sa-mi esprim adeziunea la acei rosiori alesi pa spranceana de roman daca simt la fel ca stramosii nostrii de la 48 si voi unitate deci unire,daca voi patrie deci patriotism si monser daca voi dreptate deci justete statului roman.In ultim rand desi ultim,sper ca in veacul intregirii noastre in limba si samtiri sa dainuim curat zic curat in curatire curata.Traiasca si infloreasca patria scumpa cea romaneasca!Ura de 3 ori.Ura.Ura.Ura.

  raspunde comentariului
 • Papapiu

  10 iulie 2017 13:11

  Domnule,daca-i asa,insemneaza ca au printzip întemeiat daca pretindem a crede care va sa zica ca la intemeiere armatii ,soldatu ,neicusorule e radacina de roman.Acum 12 veri erau 7 servicii acum insa ele au crescut precum ciupercile dupa ploaie inumerotind si pe cele ultrasecrete catvsi cele paralele dar si cele clandestine.

  raspunde comentariului
 • un roman

  10 iulie 2017 9:20

  ORGANIZATILE STRUCTURILE STATULUI MAFIOT,BAIETII SI FETELE,,RETELELOR ,CU SLOGANUL,NOI APARAM SI OCROTIM,STATUL MAFIOT SI CORUPTIA,CUCERIRILE CELOR SUS PUSI.P.S STIU EINE,DESERVICILE,INFILTRATI,AGENTI ORGANIZATILOR OCULTE SECRETE DIN APARATUL DE JUSTITIE,M.I,

  raspunde comentariului
 • un roman

  10 iulie 2017 9:13

  cind va atentionau,,cei cu viziune,ochii deschisi si mintea clara,presa,media,mainstremul,reactiona prin cenzura,IAR SECU si celelalte servici,STS,pe ei,dosare,note,santaj,legea mafiei cicul mic

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design