Livinho e escrava Isaura | OPINIE

de Catalin Prisacariu , 15 august 2017 - stire actualizata la ora 19:41, 15 august 2017
Livinho e escrava Isaura | OPINIE

Ajungerea în fruntea Ministerului de Interne a doamnei Carmen Dan nu este rodul creativității șablonarde a unui scenarist de telenovele braziliene, ci efectul inteligenței limitate a unui fan al plajelor braziliene, Livinho do Teleorman.

Zilele acestea, Carmen Dan a fost mai activă și ne-a miluit cu perlele sinaptice ale conținutului cutiei craniene a domniei sale.

Din încrețiturile creierului doamnei ministru de Interne au ieșit fraze ca următoarele: „Este adevărat, am putea accepta ideea că m-a propus pentru că mă cunoaște și, eu știu, pentru că sunt din Teleorman, dar domnul Dragnea a susținut și alți miniștri“; „Mi se pare că ne situăm într-un plan al ridicolului. Nu mă pot justifica că sunt din Teleorman“; „Este un om (Liviu Dragnea – n.r.) puternic în politică și în afara politicii“; „Nu există nicio numire politică. Oameni selectați pe criteriul profesional. Nici în cabinetul meu nu au existat cunoștințe, rude, oameni numiți politic“.

Faulturile la țurloaiele logicii sunt atât de dese și de dure încât doamna ministru ar trebui cunoscută, de fapt, drept o Bumbescu a silogismului.

Să le luăm pe rând.

Mai întâi, Carmen Dan crede că nu se poate considera că a fost favorizată, pentru că Dragnea i-a favorizat și pe alții. Cu alte cuvinte, ministra de Interne lucrează cu logica de tipul „un abuz e condamnabil, mai multe abuzuri sunt statistică“.

Apoi, Carmen Dan insinuează că ar exista o discriminare la adresa cetățenilor din Teleorman (las la o parte exprimarea lemnoasă în urma căreia pe jos rămâne un strat gros de rumeguș).

Și ar avea dreptate dacă s-ar referi la cei guvernați de Dragnea 12 ani, cât actualul șef al PSD a fost lider al Consiliului Județean. Dar nu are dreptate când se referă la discriminații pozitiv instalați în Guvern.

Cât despre cât de puternic este Dragnea „în afara politicii“, nu am niciun comentariu. Doar niște întrebări: unde „în afara politicii“? La pescuit? La vânătoare? În Brazilia? Acasă? Și de unde știe doamna ministru cum e Liviu Dragnea „în afara politicii“?

Ultima zicere din selecția de mai sus este cea mai adâncă – pentru a pregăti terenul pentru ceea ce crede ministresa că ar fi înalta birocrație meritocratică a guvernării PSD, Carmen Dan abolește unul dintre principiile fundamentale de aglutinare a guvernelor democratice: cel al loialității politice. Or, tocmai faptul că „nu există nicio numire politică“ ar trebui să ne îngrijoreze: dacă nu a ajuns în Guvern ca urmare a politicii, Carmen Dan a ajuns acolo doar datorită relației personale cu Dragnea. Că nu putem crede că la mijloc ar fi „criteriul profesional“: ce o recomandă profesional pe teleormăneanca de la Interne să ocupe această poziție? Desele mandate de secretară? Licența în drept (?!) de la Academia de Poliție? Activitatea de (chipurile) juristă la Consiliul Județean?

Răspunsul e mai simplu: în submediocritatea ei, Carmen Dan este doar o sclava Isaura de pe plantația lui Livinho, îndrăgostită de mustața de vechil a stăpânului.  

Comentarii

 • Paulensson

  20 august 2017 11:35

  Partea buna pare a fi ca BDSM-istii astia se simt confortabil in catuse. Fuga de justitie e doar un joc erotic

  raspunde comentariului
 • Pushcalariu

  17 august 2017 6:56

  catalin prisacariu, proasta **** a fost la ***.u lu coana mare cand te-a fatat."ajungerea" nu e neaparat lb romana, iti faci textele in wc? Daca introducerea e o jena, cine sa iti mai citeasca cimiliturile pe cuprins si incheiere ? mai cititi si voi o carte de gramatica, nu e o rusine

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  15 august 2017 16:06
 • Costin Stefan

  15 august 2017 16:02

  CARMEN DAN.,,Potrivit CV-ului, a terminat Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia în 1989 și Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti in anul 2000. Între timp, a fost secretară la o școală din Videle. Asccensiunea profesională a apărut în 2001, atunci când a început să lucreze în subordinea lui Liviu Dragnea, protectorul ei politic. Imediat după terminarea Facultății a devenit consilier juridic al Consiliului Județean Teleorman, în cadrul Serviciului Juridic i Contencios, iar apoi a fost numită directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenă a Persoanelor, din Judetul Teleorman. Din vara anului 2012, Carmen Gabriela Dan a fost subprefectul județului Teleorman până în 2014, când a devenit prefect. La alegerile din 11 dec. 2016, a devenit senator PSD,, Din textul de mai sus, copiat de pe net, deducem usor ca C. G. Dan este una din uneltele principale de care s-a folosit Liviu Dragnea in calitate de presedinte la CJT= Consiliulul Judetean Teleorman, in perioada 2001- 2012. Banuiesc ca C.G.Dan l-a ajutat pe Liviu sa fure firma Tel Drum din dotarea CJT, in aprilie 2002 si utilajul numit Trenul Reciclator in 2006, pe numele finului sau, Marian Fiscuci. De asemenea, presupun ca subordonata Carmen Dan l-a ajutat pe seful ei Dragnea sa fure magazinele comerciale si restaurantele firmei de stat Modern din Turnu Magurele in 2005 si hotelul Turris in 2009. Cei doi au locuit o perioada in aceeasi casa sau in acelasi apartament, la Alexandria. De aceea are Dragnea incredere totala in Carmen Dan, pe care a inaltat-o de la functia de consilier juridic al CJT, pana la functia de prefect, dupa care a facut-o senatoare si, in final , ministru de Interne. De pe pozitia din ultima functie, ca ministru de Interne, ea poate distruge unele probe si isi poate pune la adapost seful de posibile surprise neplacute. Din pacate, Legea fundamentala a naturii este ca TOATE LUCRURILE SE TERMINA PROST. Si cu protectorul Liviu Dragnea or sa se termine prost.

  raspunde comentariului
 • Capraru Petre

  15 august 2017 15:55

  mda, phai, dak asta a condus de a satisfacut ?!...

  raspunde comentariului
 • Sorin

  15 august 2017 12:51

  Sinistra persunulitatea asta, de fapt nici nu e de mirare, asta este partidul.

  raspunde comentariului
 • Nicolaie Apolzan

  15 august 2017 11:22

  Felicitari pt.analiza excelenta la adresa dnei cu adevarat DOAMNA daca nu ar fi acceptat sa fie ministru inca a INTERNELOR de ti vine plansul.Dragnea isi bate joc chiar de oamenii lui chipurile de incredere cand ii propune in functii de sperietori ca altceva ce poate fi pt.politistii "increnganati"in sistemul "caracatita"a militiei politienesti din Romania.Dna ministru fie va mila de numele dv.frumos si mergeti de unde ati venit ca mai mult respect adevarat nu fals veti primi ,altfel zilnic sunteti "balacarita"si i dureros pt.familia dv.s o lasati la bataia de joc a lui Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Nelu Pruna (nume conspirativ)

  15 august 2017 10:28

  Hai ca neai dat gata cu experienta ta de calator in lumea civilizatilor de mult formatate de scandal si coarne de taur.

  raspunde comentariului
 • Lady SCarmen

  15 august 2017 9:45

  Ca sa vedeti cum se TARA NOASTRA ********. Una din regulile INTELEPTULUI PATRIOT este ca in functia de ministru pui un specialist care se respecta pe el insusiO regula a PROGRESULUI unei tari este ca Fiecare ministru raspinde cu LIBERTATEA Proprie de modul cum cheltuieste banul public.INTREBARE CUM RASPUNDE comnisoara Karmen si iditul Draknea de banii nostri?

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  15 august 2017 8:38

  Ma-ntreb si eu, la urma urmei, care-i diferenta dintre aceasta muiere si o actrita de filme porno, hmm? Pai, diferenta e ca, actrita e mai cinstita, toasi!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design