9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialA trecut vremea lui Traian Băsescu?

A trecut vremea lui Traian Băsescu?

Judecând după opoziţia vehementă făcută în urma fiecărui derapaj al puterii, după atenţia acordată reconstrucţiei dreptei, nu sunt dubii că Traian Băsescu va juca, indirect, un rol major în campania pentru prezidenţiale. De ce, însă, atâta vreme cât e în ultimul an de mandat prezidenţial?

Traian Băsescu a fost politicianul care, în 2013, a jucat rolul opoziţiei, ţinând piept puterii, unei zdrobitoare majorităţi parlamentare şi reuşind să blocheze proiecte de importanţă ma­joră pentru USL, toxice în­să pentru statul de drept şi pentru viitorul României în an­­samblu. Surprinzător, a şi crescut în sondaje. „Este, du­pă părerea mea, cel mai pu­ternic om politic din 2013. A pornit călcat în picioare de elec­torat, masiv. Şi, cu toate astea, a ştiut să rămână în picioare“, admitea, recent, unul dintre inamicii săi în­ver­şunaţi, Sorin Roşca Stănescu. Cozmin Guşă îi recunoştea şi el un capital electoral în creş­te­re şi prognoza unul „consistent“ în a doua ju­mătate a lui 2014.

Totuşi, de ce se mai implică Traian Băsescu, în ultimul său an de mandat prezidenţial, în mari lupte politice? De ce îşi asumă rolul opo­zantului dur la adresa derapajelor puterii şi, indirect, o mare responsabilitate pentru toam­na lui 2014?

Ar putea să o facă din orgoliu. E genul de po­litician care nu a cunoscut înfrângeri ma­jore, deşi a trecut razant pe lângă ele. Care a avut întotdeauna un as în mânecă. Genul de politician care nu pare să accepte ieşirea (fie şi temporară) de pe scena politică decât în aplauze – chiar dacă nu ma­joritare. Iar sondajele de opi­nie de final de 2013 îi indicau deja o popularitate în creş­tere.

Citeşte continuarea articolului în Revista 22.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă