9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleNunta Regală: Meghan va avea verighetă din aur galez. Ce va purta...

Nunta Regală: Meghan va avea verighetă din aur galez. Ce va purta Harry

Potrivit tradiţiei, verighetele regale purtate de mirese sunt confecţionate din aur galez, însă doar câţiva bărbaţi din casa regală au optat pentru purtarea unui astfel de inel.

La căsătoria sa, ducele de Cambridge a călcat pe urmele bunicului său, ducele de Edinburgh, şi unchilor săi, ducele de York şi contele de Wessex, care au ales cu toţii să nu poarte acest simbol al cununiei.

În schimb, miresele regale poartă verighete confecţionate din pepite de aur provenite de la mina Clogau St David, Bontddu, în nordul Ţării Galilor, iar Meghan va urma, cel mai probabil, tradiţia.

Inelul purtat de ducesa de Cambridge – o verighetă plină şi simplă din aur – a fost confecţionat de casa de bijuterii a familiei regale, Wartski, dintr-o pepită de aur galez dăruit lui William de către bunica sa, regina Elisabeta a II-a, cu ocazia căsătoriei din 2011.

Tradiţia ca bărbaţii să poarte verighete este de dată relativ recentă şi se crede că a început în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial când soldaţii îşi doreau să ia cu ei pe front un simbol care să le amintească de partenera rămasă acasă.

Obiceiul a crescut în popularitate odată cu trecerea anilor, iar purtarea unei bijuterii precum un lănţişor sau o brăţară a devenit un lucru la modă.

Spre deosebire de ceilalţi bărbaţi din familia regală, prinţul de Wales poartă verighetă dedesubtul unei inel cu sigiliu de la degetul mic al mâinii stângi.

O explicaţie posibilă ar fi din perspectiva apartenenţei la o anumită clasă socială întrucât se spune că celor din nobilime nu le plac bijuteriile.

Tradiţia verighetelor confecţionate din aur galez a fost iniţiată de Regina Mamă după ce inelul său de căsătorie, în 1923, a fost confecţionat din acest metal preţios.

Dintr-o singură pepită de aur au fost confecţionate verighetele Reginei Mamă, cea a reginei Elisabeta în 1947, a prinţesei Margaret în 1960, a prinţesei Anne în 1973 şi cea a Dianei, prinţesă de Wales, în 1981.

Din pepita iniţială, provenită de la mina Clogau St David, Bontddu, în nordul Ţării Galilor, nu a mai rămas decât o cantitate neînsemnată – un gram.

În noiembrie 1981, Legiunea Regală Britanică i-a oferit reginei o pepită de 36 de grame din aur galez de 21 de carate pentru confecţionarea viitoarelor verighete.

Inelul ducesei de Cornwall a fost de asemenea confecţionat din aur galez de la mina Clogau St David şi de pe râul Mawddach din King’s Forest. Bijuteria a fost lucrată de Wartski, iar metalul preţios a fost furnizat de Cambrian Goldfields Limited.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă