16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăLifestyleCe obiecte de mobilier să ai într-o casă la munte?

Ce obiecte de mobilier să ai într-o casă la munte?

Îți mai aduci aminte vacanțele de iarnă petrecute pe vatră la bunici, acolo unde atmosfera caldă părea să te cuprindă întru totul? Sau poate vacanța de iarnă petrecută într-o cabană rustică, cu încălzire cu sobe și șemineu, cu scaune din lemn vechi, dar și cu pereții acoperiți în lambriuri din lemn? Atât casele bunicilor, așezate sus, pe creasta unui munte, dar și cabanele rustice au un farmec deosebit, fiind mai mult decât primitoare, plină de căldură și perfecte pentru a petrece nopțile de iarnă.

Și dacă vrei să reproduci aceste variante, trebuie să știi că ambele sunt exemplele perfecte ale unor interioare fără cusur, ale unor interioare rustice, al cărui stil nu se demodează niciodată, un loc în care natura poate fi simțită și respirată de oaspeții casei, un loc în care ziua și noaptea curg greu și plăcut, o zonă unde te simți mai relaxat ca niciodată, un loc în care vrei să evadezi și de unde nu îți mai dorești să pleci. Dacă te numeri printre cei ce se îndreaptă către stilul rustic, mai mult ca sigur ești iubitor de lucruri autentice, o persoană care se simte minunat în mijlocul naturii, iar amenajarea reprezintă punctul tău forte. Vei opta pentru mobilier din lemn masiv, pentru canapele comode, pentru scaune din lemn în tendințe, potrivite stilului rustic.

5 idei de amenajare oricând în tendințe

Amenajarea unei cabane la munte presupune multă imaginație și îndemânare. Combinarea materialelor folosite, pornind de la piatră și lambriuri din lemn și până la mobilier din lemn masiv – toate acestea reprezintă soluțiile unui design interior ca de poveste. Covoarele din lână, șemineul așezat în mijlocul livingului, cergile de pe canapele – aceasta este o cabană la munte din care parcă cu greu vrei să te desprinzi.

Livingul este zona forte a locuinței tale, este locul care descrie minunăția muntelui și puterea naturii, dar nici în dormitor nu trebuie să te simți mai prejos. Un pat înalt, din lemn, cu o saltea numai bună de lenevit până dimineața târziu completează lista ideilor de decor. În colțul camerei trebuie să se regăsească acele scaune din lemn, frumos așezate, chiar la fereastră, fiind un loc în care te poți relaxa citind până seara târziu.

Și pentru ca totul să ți se pară mai ușor, iată mai jos 5 idei de amenajare oricând în tendințe:

1. Natura adusă în interiorul casei tale

Fiind vorba de o casă de vacanță de la munte, totul trebuie să semene cu ceea ce ne-a oferit natura. Casa, de fapt, este o adevărată extensie a exteriorului, stilul rustic fiind preferatul tuturor. Pentru a putea realiza un decor minunat ar fi bine să te folosești de anumite bârne de lemn pentru decorul tavanului. Ai putea așeza anumite bucăți de lemn tăiate chiar în fața șemineului. Renunță la accesoriile mult prea moderne și înlocuiește-le cu conuri de brad, flori uscate sau coșuri de răchită. Păturile sau pernele decorative își vor putea găsi locul întotdeauna pe acele scaune din lemn ce se află așezate în bucătărie sau în living.

2. Mobilier din lemn masiv, cu aspect neprelucrat

Lemnul este cel care se potrivește perfect interiorului rustic, pornind de la pereți, pardoseală și până la mobilier. Așadar, optează pentru un mobilier de bună calitate, dar cu accente rustice. De exemplu, optează pentru scaune moderne și totuși rustice, pentru scaune ce pot fi integrate ușor în spațiul casei tale. Deși scaunul nu este un obiect prea impunător, mulți considerându-l de-a dreptul neînsemnat, în realitate, așezat acolo unde trebuie și confecționat din materiale de cea mai bună calitate poate schimba cu totul înfățișarea camerei respective. Ca atare, atunci când nu ai idei de scaune, ai putea apela la acele soluții de scaune online, unde există o gamă variată de produse și mai mult ca sigur vei găsi ceea ce îți dorești.

Stejarul, nucul, dar și mobilierul din ratan sunt soluții pentru mobilierul de living, bucătărie sau dormitor. Optează pentru un mobilier greu, de bună calitate, pentru piese ce se impun prin design și astfel vei crea ceva senzațional. Canapeaua din living trebuie să fie încăpătoare, iar pernele trebuie să fie așezate din loc în loc pe aceasta.

3. Șemineul, piesa de rezistență a unui interior rustic

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este construirea unui șemineu. Aproape că nu ne putem închipui o casă la munte fără a avea un șemineu impunător, acolo unde să faci focul și unde să poți sta până seara târziu. Aceasta este o soluție pentru încălzirea unei locuințe ce se află la munte, a unei cabane sau case de vacanță. Încălzirea centralizată nu oferă același farmec, așa că dacă vrei să descoperi frumusețea de altădată, ar fi bine să alegi șemineul sau sobele de teracotă.

 

4. Accesoriile, un alt truc de amenajare

Un interior rustic se vede de la distanță și îți transmite acea stare de bine. De aceea, alege cusăturile care sunt țesute manual, covoarele din lână sau anumite obiecte ceramice artizanale, de altădată. Cu cât vom completa stilul rustic cu astfel de accesorii vechi cu atât vom da senzația unei case mai primitoare. Optează pentru pături, perne, pentru draperii și perdele atent asortate designului casei de vacanță.

5. Pardoseala, întotdeauna din lemn masiv

Renunță la gresia de pe jos și nu te folosi nici măcar de farmecul parchetului laminat. Optează întotdeauna pentru parchetul din lemn masiv pentru că nimic nu este mai plăcut decât să pășești pe o podea rezistentă și confortabilă.

În concluzie, amenajarea unei cabane la munte înseamnă multă inspirație. Nu este deloc greu atâta timp cât iubești decorul rustic, cât simți că locul tău este nicăieri în altă parte decât în mijlocul naturii.

Cele mai citite

“Am venit, am semnat şi acum trecem la treabă cu toţii”. FCU Craiova are un nou antrenor

FCU Craiova are un nou antrenor. Formația din liga a doua a semnat cu Marius Croitoru pe o perioadă de doi ani. "Am venit, am...

Dănuț Coman, prezentat oficial la FC Argeș! Primele declarații ale noului președinte

Fostul portar Dănuţ Coman a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de preşedinte al echipei de...

Top stațiuni de la malul mării, preferate de români. Burcea (ANAT): Avem multe de rezolvat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu patronatele din industrie, reunite sub umbrela Organizației de Management al Destinației - (OMD) Județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă