Când am ajuns la dânsa, Le Floare tocmai urcase în pod pentru a tăia o bucată de slană. Dimineața aceea era dedicată plăcintei.
Mai precis, pregătea o plăcintă de Runcu Salviei, cea mai renumită plăcintă din zonă, iar Le Floare este „chef” la acest capitol. După ce a pregătit aluatul și l-a lăsat la dospit, a tăiat bucăți din brânză de vacă amestecată cu brânză de oaie iute. Apoi au urmat slana, bătutul ouălor, mămăliga… Odată plăcinta bine rulată, a fost unsă cu gălbenuș și „împodobită” cu bucăți cărnoase de brânză. Cuptorul bucătăriei se încinsese tocmai bine de la lemnul de fag care ardea mocnit.
Odată băgată-n cuptor, plăcinta a și început să ne ademenească cu miresme. Cu toții am tropăit pofticioși ca așteptarea să fie cât mai scurtă. Dar, odată ce s-a deschis cuptorul, toate amintirile copilăriei ne-au invadat simțurile…
Citiți mai multe pe Vinul.ro