Ingrediente
- 200 g ciocolată
- 50 g unt
- 70 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g migdale fin măcinate
- 100 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- zahăr tos și zahăr pudră pentru tăvălit
Mod de preparare
Topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie. După ce ciocolata s-a topit complet, ia vasul de pe foc.
Mixează ouăle cu zahărul pentru vreo 5 minute, până arată ca o cremă pufoasă și deschisă la culoare. Toarnă ciocolata topită peste ouă și continuă să mixezi până ce integrezi complet ciocolata. Adaugă apoi făina, praful de copt și făina de migdale și amestecă până la omogenizare.
Ai terminat aluatul de biscuit. Pune o folie de plastic exact peste aluat – să se lipească efectiv de aluat – și pune recipientul la frigider pentru două ore. Ciocolata și untul se vor întări în aluat, ceea ce va permite manevrarea cu ușurință a aluatului.
Când ești gata de copt biscuiții, mai ai de făcut câțiva pași:
- încinge cuptorul la 165° C
- formează bile egale din aluat
- dă fiecare bilă prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- lasă la copt pentru 15-17 minute.
Roxana Florescu,
www.lightgoodfood.ro