13.7 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUPDATE Crima organizată în inima DNA: Dezvăluiri la Antena 3

UPDATE Crima organizată în inima DNA: Dezvăluiri la Antena 3

UPDATE 23,25: Sebastian Ghiţă a reacţionat după înregistrările cu Vlad Cosma, în care acesta prezenta situația de la DNA Ploiești.

În acest context, duminică seară, Sebastian Ghiţă – fost membru al Comisiei parlamentare SRI – a lansat o serie de acuzaţii împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu şi la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“E o crimă ce aţi prezentat în această seară. Aceşti criminali, nemernici au făcut aceste lucruri incredibile. Nu am cuvinte să vă descriu ce simt. Acum aflu că şi Laura Codruţa Kovesi ştia aceste lucruri. Sunt false acele tabele. Sunt false şi tabelele şi numele. Portocală mergea des prin Bucureşti şi asculta acele poveşti. Prieteneşte şi oficial am spus în Comisia SRI că e un personaj fără minte şi face tot felul de lucruri rele.

Am auzit cu groază aceste lucuri. Eu nu îi făcusem nimic. Într-o zi o să explic cum am câştigat bani şi am făcut firme. A avut ordin şi poruncă să îi luăm tot ce are. Îl ardem ca pe şoareci. Vedem ce facem la ICCJ. Acest om încalcă legea, vorbeşte ca un criminal. La fiecare frază pe care o rosteşte parcă face o crimă”, a spus Sebastian Ghiţă la Antena 3.

“Cred că procurorul general, Augustin Lazăr, care a venit în locul lui Tiberiu Niţu, trebuie să ne arate că nu a venit acolo să îi acopere. Eu o să vorbesc cu avocaţii să fac plângere penală. Ar trebui arestaţi. (…) Aceşti domni de la Ploieşti ard documente când e vorba de aşa ceva. Noroc că avem documentele. (…) Nu doar pe Vlad Cosma l-au folosit aşa. Şi pe Vlad Alexe, şi pe Păvăleanu, pe toţi i-au folosit ca martori sub acoperire. Ştia tot oraşul ce făcea acest Portocală, numai cei de la Bucureşti nu ştiau”, a susținut Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat a mai susținut că procurorul Negulescu a menţionat numele Laurei Codruţa Kovesi.

“I-a spus în mod clar numele acestei doamne Kovesi şi dacă procurorii de la Parchetul General vor intra în acel DNA, la Bucureşti, că nu au acum de ce să le mai fie frică. Nu mai au cum să stea de frica lui Kovesi şi a călăilor ei”, a spus Sebastian Ghiţă.

————————————–

UPDATE 23,10: Omul de afaceri Sebastian Ghiță a relatat prin telefon, duminică seară, la Antena 3, că procurorul șef Laura Codruța Kovesi “a distrus o instituție” – cu referire la DNA.

Sebastian Ghiță a susținut că, până în anul 2014, el a avut o relație bună cu Laura Kovesi, relație pe care el o considera a fi “chiar de prietenie”, dar că ulterior Laura Codruța Kovesi “s-a schimbat”.

Ghiță a precizat că Laura Kovesi a fost chiar în vizită la el acasă, unde se aflau mai multe persoane, dar a refuzat să spună dacă la acel moment, la el acasă se afla și Florian Coldea – care deținea, încă, funcția de prim-adjunct al directorului SRI.

———————————————————–

UPDATE 23,00:  Fostul deputat Vlad Cosma a susținut, duminică seară, că oameni din DNA i-au impus să falsifice probe care să fie ulterior folosite la tribunal, pentru a influența judecătorii.

“Aceste probe false au fost folosite cu rea credinţă pentru a induce în eroare judecătorii de la Tribunalul Prahova când a fost cerut mandat de arestare pentru Sebastian Ghiţă. M-au pus să modific pozele care au venit în plic, să le fac din nou, fără dată. (…)  Sunt la fel, numai că le-am scos data. Nicolas Anatolie…o să-i umplu 8-ul ăsta de aici. Şi să mai umplu aici, încă un 8 la Matei Maria.”,  spune, pe înregistrare, Vlad Cosma.

“Mă duc cu tabelele modificate înapoi la DNA, la Onea Lucian care se uită la ele şi îmi spune că e foarte mulţumit. Procurorul Negulescu m-a chemat să-mi spună ulterior că am reuşit să o salvez pe sora mea, dar să am grijă la ce spune procurorul Onea. Probele au fost folosite împotriva lui Sebastian Ghiţă. Aşa au reuşit să introducă în dosar nişte probe false, prin care au reuşit să aresteze un deputat şi sp compromită un premier şi familia sa. În acelaşi mod a fost fabricat şi dosarul în care mp judec la ÎCCJ, fiind adus un stick cu probe false. La acest moment, stickul a dispărut, iar martorul mincinos a recunoscut în faţa judecătorilor”, a declarat Vlad Cosma într-o înregistrare făcută publică la Antena 3.

—————————————————-

UPDATE 22,40: Fostul deputat Vlad Cosma și-a probat acuzațiile despre procurorul Negulescu difuzând înregistrări audio ale unor convorbiri din anul 2015, precum și câteva fotografii.

“Negulescu: Nu vreau să aibă reprezentarea că eu am fost la capătul…

Vlad Cosma: Păi oricum o are.

Negulescu: Că ce?

Vlad Cosma: Că tu eşti.

Negulescu: Că eu sunt? De ce? Ai vorbit cu el acum şi ţi-a lăsat

Vlad Cosma: Nu , dar vede toată lumea.

Negulescu: Adică ce vede toată lumea? Că nu înţeleg. Cine vede?

Vlad Cosma: Că întrebi. Că Toader, că Bădescu, că na…

Negulescu: Toader e DAUNĂ TOTALĂ

Vlad Cosma: Păi vede că-l chemi…mna.

Negulescu: Păi NU L-AM CHEMAT, IL ARD AŞA, DIN ZBOR. TOADER A FOST AŞA…UN FETIŞ.

Vlad Cosma: Da, dar vede că tu..

Negulescu: Şi cine să-l ia pe Toader? Îl iau eu…”, arată o înregistrare prezentată de deputatul Cosma, duminică seară, la Antena 3.

“Acesta este stick-ul pe care domnul Negulescu mi-a cerut să îl trimit în plic”, precizează, în înregistrarea video, Vlad Cosma.

—————————————————————

UPDATE 22,20: Vlad Cosma, fost deputat PSD de Prahova, a relatat prin intermediul Antena 3 că procurorul revocat Mircea Negulescu, zis Portocală, făcea parte dintr-un “grup infracțional organizat” care acționa la nivelul județului Prahova, inclusiv în cadrul DNA Ploiești.

Din acest grup ar mai fi făcut parte și procurorul șef Onea Lucian, de la DNA Ploiești, susține Vlad Cosma.

———————————————————-

UPDATE 22,15: Mihaiela Iorga Moraru a declarat că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să “iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe judecătoarea Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.

Procuroarea Mihaiela Iorga a precizat că a fost chemată de către procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi într-un birou al unui alt procuror DNA.

“A existat un moment care m-a marcat. Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu voi da nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat o anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce va însemna un dezastru pentru noi”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga.

Procuroarea Iorga își amintește că a răspuns, pe moment, că acest lucru nu este posibil întrucât dispunerea continuării urmăririi penale ar fi însemnat o cerere adresată Parlamentului, deci nu se putea trece la o altă etapă şi, în acel moment, nu existau probe suficiente la dosar.

——————————————

UPDATE 22,10: Mihaiela Iorga Moraru a avut în lucru și dosarul ALRO, dar nu a reușit să-l finalizeze, întrucât a fost revocată din DNA de către Kovesi, a afirmat, duminică seară, procuroarea Moraru.

Potrivit procuroarei Moraru, imediat după ce ea a fost revocată din cadrul DNA, această instituție a clasat dosarul ALRO.

—————————————

UPDATE 22,00: Procuroarea Elena Rădescu, de la Inspecția Judiciară, a amenințat-o pe procuroarea Moraru, aducându-i aminte că are “un copil de crescut”.

“Doamna Rădescu încerca să susțină că doamna Kovesi e nevinovată, asta lăsa de înțeles. E un război personal și e vizibil, în ceea ce o privește pe dna Kovesi. Nu am vrut să amestec instituția în acest război, dar pentru dumneaei nu există nicio reținere și acționează de pe o poziție de forță. Trebuie să mai precizez un fapt șocant: doamna Rădescu mi-a spus la un moment dat că ar trebui să mă gândesc că am un copil de crescut. S-a întâmplat după accident. Nu am martori, dar sunt lucruri care trebuie spuse. Nu am ripostat la această amenințare, am vrut să-i spun că e dezinformată și că am doi copii, nu unul”, a relatat procuroarea Moraru.

——————————————————

UPDATE 21,45: Sub mandatul Laurei Codruța Kovesi, la DNA s-a impus o “prioritizare a dosarelor”, afirmă procuroarea Moraru.

De exemplu, un dosar în care s-a decis prioritizarea a fost cel de la Institutul Fundeni. La acel moment, DNA a difuzat un comunicat de presă, preluat prompt de către mass-media, conform căruia la Fundeni au loc percheziții ale DNA.

Managera spitalului a negat, a spus că nu sunt percheziții, dar imediat după aceea procuroarea Moraru a fost obligată să decidă o percheziție la Fundeni.

———————————

UPDATE 21,30: Șefa DNA, Laura Kovesi, i-a trimis procuroarei Moraru un SMS în care o anunța că omul de afaceri “Niro” va veni la ea.

———————————————–

UPDATE 21,25: Autoritățile austriece i-au blocat conturile bancare ale omului de afaceri Dinu Pescariu, a declarat procuroarea Iorga Moraru.

Aceasta a mai dezvăluit că Dinu Pescariu i-a fost prezentat, de către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, drept un viitor “colaborator”.

Ulterior, de la primul denunț scris de Dinu Pescariu la DNA, a pornit dosarul Microsoft 1.

“Contribuția lui Dinu Pescariu a fost foarte importantă”,  a precizat procuroarea Moraru.

“Dosarul Microsoft a fost singurul în care eu am primit, din partea procurorului șef Kovesi, un denunțător”, a mai spus procuroarea Moraru.

———————————————————–

UPDATE 21,20: “Pentru prima dată sub mandatul doamnei procuror șef Kovesi am simțit ce înseamă presiune pe dosare”, a declarat procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, duminică seară, la Antena 3.

Procuroarea Moraru a făcut și o comparație între mandatul lui Daniel Morar și cel al Laurei Codruța Kovesi.

“Mandatul lui Morar s-a caracterizat prin echilibru şi prin asumare a tuturor dosarelor. Mandatul lui Kovesi a fost lipsă de asumare, coborâre a nivelului la nivelul de subzistenţă şi presiune pe dosare. E o dezinformare totală. Probele nu sunt prescrise în dosarul Microsoft. E nedrept faţă de opinia publică, faţă de mine şi de cei acuzaţi. Banii sunt sub măsuri asiguratorii în Austria şi Elveţia. Sunt blocate conturile lui Dinu Pescariu de acolo. Kovesi mi-a spus că Pescariu poate colabora în dosarul Microsoft”, a spus procuroarea Moraru.

——————————-

UPDATE 21,10: În SUA, chiar președintele Donald Trump a scris, pe contul său personal, că ar exista un “stat paralel”, subliniază Mihai Gâdea.

——————————————–

Postul de televiziune Antena 3 prezintă, duminică seară, înregistrări și documente uluitoare, mărturii incredibile despre crima organizată de la vârful DNA.

În emisiunea “Sinteza zilei” se fac dezvăluiri și despre un dosar fabricat împotriva unui fost premier al României.

Lumeajustitiei.ro va prezența la scurt timp după emisiune, în formă scrisă, incendiarele dezvăluiri, care în opinia realizatorilor ar trebui să se lase cu rețineri și arestări. “Cerem procurorilor DIICOT să fie pe fază și să declanșeze imediat urmărirea penală pe faptele deosebit de grave care vor fi prezentate. Cerem Parlamentului României și Ministerului Justiției să ia poziții ferme după prezentarea dezvăluirilor pentru ca cei demascați să nu mai rămână o zi în funcții!”, se arată pe luju.ro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mircea Geoană avertizează: “Trebuie să ne pregătim pentru încă câţiva ani de zile pentru o relaţie tensionată cu Rusia”

Mircea Geoană atenționează că va urma o perioadă lungă de tensiune cu Rusia. Într-un discurs susținut sâmbătă la Constanța, Geoană a subliniat că Rusia...

Jucătorii lui Gică Hagi, petrecere pe cinste după victoria cu Rapid. Louis Munteanu și Grameni, surprinși în club

Victoria impresionantă a echipei Farul Constanța împotriva Rapidului, cu scorul de 2-1, pe terenul acestora din Giulești, a stârnit nu doar bucuria suporterilor, ci...

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă