13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn avion de luptă american a luat foc în Japonia

Un avion de luptă american a luat foc în Japonia

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a declarat că deocamdată nu există informaţii privind eventuale persoane rănite sau pagube materiale în urma acestui incident.

Ministrul nipon a menţionat că, la scurt timp după ce un avion militar american F-16 a decolat de la baza aeriană Misawa, aflată la circa 600 de kilometri nord de Tokyo, unul dintre motoarele aparatului de zbor a luat foc.

Pilotul a decis să arunce două rezervoare cu combustibil în lacul Ogawara, din prefectura Aomori, înainte de a reveni la baza Misawa.

Onodera a adăugat că o anchetă va stabili toate circumstanţele acestui incident.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente în care au fost implicate aparate de zbor militare japoneze şi americane. La începutul acestei luni, doi soldaţi japonezi au murit după ce un elicopter militar s-a izbit de o casă în sud-vestul Japoniei, după impact izbucnind un incendiu. O fată de 11 ani aflată în imobil a suferit răni uşoare în timp ce părăsea locuinţa.

În luna decembrie, geamul unui elicopter militar american a căzut pe o şcoală primară din insula japoneză Okinawa, unde sunt staţionaţi numeroşi militari americani. Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, care însă a provocat proteste vehemente în rândul localnicilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă