21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalTrump: Ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza...

Trump: Ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza „activismului judiciar”

„Profesioniştii noştri nu au voie să îşi facă treaba la graniţă din cauza activismului judiciar şi a jurisdicţiei a-9-a. Totuşi, ei lucrează pentru a face America un loc mai sigur, deşi este greu să faci acest lucru când oricine intentează un proces câştigă!”, a scris Trump pe Twitter.

Acest comentariu vine după ce miercuri, preşedintele american a încălcat tradiţionalul „armistiţiu” de Ziua Recunoştinţei şi a atacat judecătorii.

La trei zile după ce un judecător californian i-a suspendat printr-o hotărâre decretul care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de persoane care au trecut ilegal frontiera, Trump a rămas neclintit.

”Este un lucru teribil atunci când judecătorii se amestecă în protecţia ţării, când îţi spun cum să-şi protejezi frontiera. Este o ruşine”, a declarat el de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Întrebat de jurnalişti, Trump a ameninţat să închidă temporar ”toată frontiera” cu Mexicul, ”dacă ajungem într-un stadiu în care pierdem controlul sau dacă există violenţe”.

El a promulgat un decret contestat în încercarea de a-i descuraja să treacă frontiera ilegal şi a obliga Mexicul să-i ia în grijă, o măsură suspendată luni de justiţia americană.

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...
Ultima oră
Pe aceeași temă