18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalStatele Unite exprimă scepticism privind retragerea trupelor Rusiei din Siria

Statele Unite exprimă scepticism privind retragerea trupelor Rusiei din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat luni diminuarea semnificativă a efectivelor militare care au participat la operaţiunile antiteroriste din Siria.

Însă Departamentul american al Apărării a semnalat marţi seară că nu există reduceri semnificative ale efectivelor Rusiei.

“Nu există reduceri semnificative ale trupelor combatante ruse din Siria, în pofida anunţurilor”, a declarat Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Anterior, un alt oficial din cadrul Pentagonului a exprimat scepticism în legătură cu anunţul Administraţiei de la Moscova. “De cele mai multe ori, anunţurile Rusiei privind retragerea trupelor nu corespund în realitate cu diminuarea efectivelor”, a declarat oficialul american, citat de ediţia germană a agenţiei Reuters.

Rusia oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

În urmă cu câteva luni, Ucraina a acuzat Rusia că a lăsat trupe în Belarus după o serie de exerciţii militare. La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat la sfârşitul lunii octombrie că Rusia a mobilizat mai mulţi militari decât a anunţat la exerciţiile “Zapad 2017”, pe fondul suspiciunilor că membri ai armatei ruse au fost lăsaţi în Belarus pentru o viitoare invazie.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă