15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalNumărul atentatelor anti-israeliene a scăzut în 2017 dar apar noi tensiuni legate...

Numărul atentatelor anti-israeliene a scăzut în 2017 dar apar noi tensiuni legate de Ierusalim

Numărul atentatelor antiisraeliene s-a redus masiv în 2017, dar decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat ‘o mare instabilitate’ în teritoriile palestiniene, a afirmat duminică şeful Serviciului de securitate internă israelian (Shin Beth), Nadav Argaman, informează AFP citată de Agerpres.

Într-o conferinţă de prezentare a bilanţului Shin Beth, Nadav Argaman a indicat că ‘nivelul de terorism s-a redus în acest an cu 54 de atentate, faţă de 108 în 2016’.

”Numărul atentatelor dejucate a crescut”, a adăugat Argaman.

În opinia sa, însă, ‘frontul palestinian a devenit extrem de instabil în Fâşia Gaza şi în Iudeea-Samaria (numele dat de Israel enclavei palestiniene Cisiordania), evident după declaraţia lui Trump’, a adăugat şeful Shin Beth.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Liderul american a subliniat că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Nadav Argaman a adăugat că 400 de atentate au fost dejucate anul trecut, dintre care 13 atacuri sinucigaşe şi nouă tentative de răpire a unor cetăţeni israelieni. Printre altele, au fost destructurate 148 de celule ale Hamas în Cisiordania.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă