18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia: Cea mai mare tumoare pe creier din lume a fost extirpată

India: Cea mai mare tumoare pe creier din lume a fost extirpată

Ştirile despre această procedură nu au apărut însă decât recent după ce spitalul s-a asigurat că intervenţia chirurgicală a avut succes, în condiţiile în care pacientul – Santlal Pal – şi-a revenit după operaţie, au indicat joi medicii de la această instituţie. Operaţia a durat şapte ore şi a avut loc pe 14 februarie la Spitalul Nair.

“Tumoarea a fost atât de mare, încât părea că un alt cap se afla în vârful capului pacientului”, a declarat prin telefon din Mumbai unul dintre membrii echipei de chirurgi, Srikanth Balasubramaniam.

“Am verificat arhiva în care se indică că recordul anterior a fost dat de extirparea unei tumori cerebrale de 1,4 kilograme, tot la Mumbai”, a adăugat el.

Din cauza tumorii, Pal nu a mai putut vedea şi a devenit anemic. Potrivit doctorilor, în urma intervenţiei, bărbatul îşi va recăpăta gradual vederea şi starea de sănătate.

Pal, de profesie comerciant, a trăit cu tumora timp de trei ani. El a fost refuzat de medicii de la trei spitale care i-au spus că tumoarea sa este inoperabilă.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă