12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechFostul aghiotant lui Dragnea, șef peste autostrăzi

Fostul aghiotant lui Dragnea, șef peste autostrăzi

Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al președintelui PSD Liviu Dragnea,  a fost numit în fruntea conducerea Companiei de Autostrăzi și Drumuri.

Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în SGG,  este unul dintre cei șapte membri ai Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  Mai mult, Mlădinoiu  figurează alături de alte persoane printre cei care zilele acestea răspund de o licitaţie de achiziţie a peste 100.000 de tone de sare de deszăpezire, în valoare de 75,6 milioane lei, potrivit Digi 24.

Dacă este să studiem legislația în vigoare (Legea 161/2003) reiese că Mlădinoiu este un caz excepțional. Legea menționată prevede că un secretar de stat este incompatibil cu “funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale”. Însă,  alineatul următor prevede că,  în mod excepțional, Guvernul poate aproba astfel de participări ”în cazul în care un interes public impune aceasta”.



Mlădinoiu a fost în trecut ofițerul de protecție al lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a primit acest drept, în 2012, când a devenit ministrul al Dezvoltării în Guvernul Ponta. Mlădioniu a devenit aghiotantul său din partea SPP, stând în fața mașinii, lângă șofer. Mlădioniu i-a câștigat încredere lui Dragnea, care l-a păstrat lângă el și după 2015 când a demisionat din Guvern.

Mlădinoiu, la rândul său, a demisionat din SPP pentru a-l urma pe Dragnea. A fost numit secretar de stat în SGG de către Sorin Grindeanu, care l-a debaracat, ulterior, pe fondul conflictului cu Liviu Dragnea. Premierul Mihai Tudose l-a reinstalat la SGG.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă