13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăGDPRSubstanţele din alimentele picante protejează inima

Substanţele din alimentele picante protejează inima

Vesti bune pentru fanii condimentelor picante. Se pare ca acele componente care fac ca ardeii sa fie piscosi combat hipertensiunea.

Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a fost efectuat in Hong Kong, la Universitatea Chineza. Cercetatorii au studiat o familie de substante numite “capsaicinoide”, responsabile pentru senzatia picanta.

Prin acest studiu, am reusit sa dovedim ca substantele din chilli si din alte alimente picante au un efect benefic asupra inimii. Avem o imagine mai clara asupra mecanisemelor interne care influenteaza nivelul de colesterol si sanatatea vaselor de sange“, a declarat Zhen Yu-Chen, cercetator-sef.

Pentru studiu, savantii au folosit doua grupe de cobai. Ambele grupe de vietati au fost hranite cu mancare bogata in colesterol. Una singura a primit si alimente bogate in capsaicinoide. Ulterior, savantii au evaluat rezultatele.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă