Claudiu Năsui, USR: Dacă chiar avem creștere economică record, de ce are nevoie Guvernul să mărească impozitele?

de Teodora Cimpoi , 16 august 2017 - stire actualizata la ora 16:20, 16 august 2017
Claudiu Năsui, USR: Dacă chiar avem creștere economică record, de ce are nevoie Guvernul să mărească impozitele?

Produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9%, pe seria brută, față de aceeași perioadă din anul 2016, conform datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică. Dacă e așa, cum se explică atunci scăderea veniturilor bugetare și majorările de impozite operate de Guvern, se întreabă deputatul USR Claudiu Năsui.

„E ușor pentru PSD să ne ia ochii cu o statistică unică scoasă din context. Să nu ne pierdem spiritul critic și să ne punem câteva întrebări:

1 – Dacă chiar avem creștere economică record, de ce nu au crescut încasările din taxe și impozite? La jumătatea anului trecut statul român încasa venituri fiscale de 68,7 miliarde, pe când anul acesta încasează 67,9 miliarde. Deci avem o scădere de încasări. Unde este creșterea economică record?

Dar să zicem că asta era situația față de anul trecut. Cum stă guvernul față de propriul program? Conform propriilor calcule guvernul trebuia să colecteze venituri fiscale de 71,2 miliarde, tot peste acel 67,9 miliarde cât a colectat efectiv. Deci, nici acolo creșterea record nu se vede nicăieri.

2 – Dacă chiar avem creștere economică record, de ce a trebuit guvernul să recurgă la tertipuri contabile pentru a mări artificial încasările la buget prin a adăuga subvențiile pentru agricultură de la UE? Subvenții care nu au fost prinse niciodată în buget până anul acesta. Poate pentru că dacă nu le adăugau cifrele acelea de execuție bugetară agregată arătau și mai rău.

3 – Dacă chiar avem creștere economică record, de ce are nevoie guvernul să:

- mărească impozitele pe munca part-time?

- mărească accizele pe carburanți cu 20%?

- implementeze o măsură unică în lume, ultra-birocratică și care va seca economia de bani cum este plata diferențiată a TVA?”, scrie deputatul USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor INS, publicate astăzi, produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută. În același timp, pe seria ajustată sezonier, creșterea economică a fost de 5,7%.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9%, pe seria brută. Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 1,6%. Față de același trimestru din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,7%.

Loading...

Comentarii

 • Julius-Viorel Jancu

  16 august 2017 20:55

  "Numere rosii" si "Numere negre" dar in Romania nu se stie asta !

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  16 august 2017 16:49

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte Abilitatea de a prezenta si a oferi clientilor consultanta si solutii,Abilitati deosebite de comunicare , putere de convingere , negociereIdentificarea oportunitatilor de vanzare a produselor si serviciilor oferite de companieSeriozitate , perseverenta in atingerea obiectivelor personale si a echipei din care face parteCapacitatea de a lua decizii si asumarea responsabilitatilorAutomotivare si dorinta de a asimila informatii noiAbilitatea de a face fata schimbarilorDorinta de a invata si evolua profesionalSpirit competitiv si de invingatorSe ofera Posibilitatea dezvoltarii unei cariere de succes intr-o companie multinationala de top sustinuta de un sistem de trepte de cariera in vanzari.Suport intern pentru atingerea obiectivelor Nu este necesara experienta Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • dusu

  16 august 2017 16:33

  uite un tinar care stie sa judece !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design