15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia vinde fabrici de 2 miliarde de dolari în SUA

Rusia vinde fabrici de 2 miliarde de dolari în SUA

Miliardarul rus Alexei Mordaşov vrea să vândă fabricile de oțel pe care le deține în SUA, prin compania Severstal, pentru suma de 2 miliarde de dolari, Interesate de cumpărarea acestora ar fi companiile Steel Dynamics şi AK Steel Holding, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de Bloomberg și preluate de Mediafax.

Un acord ar putea fi anunţat începând de săprtămâna următoare şi ar putea evalua cele două fabrici la uşor peste 2 miliarde de dolari, au declarat sursele.

Steel Dynamics ar cumpăra fabrica Severstal din Columbus, statul Mississippi, iar AK Steel ar prelua facilităţile de producţie deţinute de compania din Rusia în Dearborn, Michigan.

Ieşirea Severstal de pe piaţa americană vine în contextul tensiunilor în creştere între SUA şi Rusia referitor la situaţia din Ucraina, unde separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova controlează în continuare mai multe oraşe.

Mordaşov şi Severstal nu fac obiectul sancţiunilor ţintite impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană unor companii, oameni de afaceri şi politicieni din Rusia, ca urmare a crizei ucrainene.

"Această tranzacţie este bună pentru companie. Severstal căuta un cumpărător încă din decembrie, astfel că acordul de vânzare nu are legătură cu tensiunile Rusia-Occident în privinţa Ucrainei", a declarat Dmitri Kolomiţin, analist divizia din Rusia a Morgan Stanley, potrivit Mediafax.

Severstal ar putea folosi banii pentru a plăti dividende, ceea ce ar susţine preţul acţiunilor, a spus analistul.

Industria oţelului din SUA este afectată de utilizarea redusă a capacităţii de producţie. La mijlocul lunii iulie, nu era folosită circa 21% din capacitatea de producţie, potrivit datelor American Iron & Steel Institute.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă