15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimii paşi pentru listarea la bursă a Romtelecom

Primii paşi pentru listarea la bursă a Romtelecom

Listarea Romtelecom trenează de ani de zile. Oficialii guvernamentali anunţau cel puţin odată pe an că listarea la bursă a celui mai mare operator de telecomunicaţii din ţară este necesară. Însă de fiecare dată nu se întampla nimic. Reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti au făcut lobby pe langă stat şi reprezentanţii Romtelecom. La 1 iulie, Romtelecom a selectat şi a angajat firma de avocatură care să ofere consultanţă în procesul de evaluare a principalelor opţiuni ale acţionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom şi Cosmote şi listarea noii entităţi la bursă sau listarea directă a Romtelecom la bursă). Compania selectată este Stoica& Asociaţii.

Firma de avocatură va acţiona ca un consultant independent, care va proteja interesele legale ale ambilor acţionari şi va lucra împreună cu banca de investiţii ce urmează să fie selectată. Mandatul acesteia este să desfăşoare activităţi de consiliere şi să pregătească orice documente necesare în vederea evaluării beneficiilor procesului propus de fuziune şi listare la bursă faţă de alte opţiuni.

Această firmă a fost aleasă dintre firmele de avocatură care au deja un contract cadru pentru servicii de consultanţă legală cu Romtelecom şi care au avantajul de a cunoaşte deja compania pe baza colaborării în derulare. Criteriile folosite pentru selecţie au fost o combinaţie de experienţă, istoric de succese şi preţuri competitive, cum ar fi, spre exemplu, un istoric de succese semnificative în colaborarea cu Romtelecom şi expertiză relevantă în fuziuni şi achiziţii, listări la bursă şi tranzacţii complexe.

În continuare, Romtelecom va proceda la selectarea şi angajarea băncii de investiţii de reputaţie internaţională, care va realiza studiul privind opţiunile menţionate mai sus, ce urmează să fie finalizat în decembrie 2011. Acest proces de selecţie urmează să fie încheiat în jurul datei de 1 septembrie 2011.

De asemenea, pentru ca procesul de evaluare să fie unul solid, rapid si transparent şi conform deciziei acţionarilor, Romtelecom va suporta costurile unei expertize juridice, economice şi tehnice oferite de experţi ce vor fi angajaţi de MCSI pentru a asista Statul în procesul de evaluare, cu un buget maxim de 200 000 euro.

 

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă