UNITER îi cere Gabrielei Firea s-o readucă pe Dorina Lazăr în funcția de director al Teatrului Odeon

de Mihai Diac , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:47, 05 septembrie 2017
Dorina Lazăr

Senatul UNITER solicită, într-o scrisoare deschisă transmisă primarului general Gabriela Firea, repunerea Dorinei Lazăr în funcția de director al Teatrului Odeon, informează marți Agerpres.

UNITER solicită acest lucru invocând meritele artistice și manageriale ale actriței, care lucrează la Teatrul Giulești-Odeon încă din anul 1969.

"Activitatea managerială a doamnei Dorina Lazăr s-a reflectat, an de an, în calitatea repertoriului și a performanțelor artistice ale colectivului teatral, în interesul și aprecierile criticii de specialitate, dar, mai ales, ale numerosului public ce a frecventat și frecventează Teatrul Odeon, precum și în evaluările, anuale, ale rezultatelor sale manageriale", subliniază UNITER.

"Astfel, notele finale ale evaluărilor anuale, desfășurate potrivit prevederilor legale, pentru perioada mandatului managerial 2012 — 2015 au fost: 9,93 pentru 2012; 9,94 pentru 2013 și 9,77 pentru 2014. Este la fel de important și ilustrativ faptul că, la încheierea mandatului managerial pentru perioada 2012 — 2015, proiectul managerial prezentat de doamna Dorina Lazăr, în perspectiva unui nou mandat, 2016 — 2019, a fost evaluat de către Comisia de specialiști și reprezentanți ai autorității — instituită, în acest scop, potrivit legii — cu nota finală 9,83. În urma acestui concurs, între autoritate și doamna Dorina Lazăr a fost încheiat Contractul de management nr. 41 din 18 decembrie 2015. Și pentru anul 2016, comisia de evaluare anuală a managementului Teatrului Odeon — constituită conform dispoziției dumneavoastră nr. 333/22.03.2017 — a apreciat cu nota 9,23 activitatea desfășurată de doamna Dorina Lazăr în calitate de director, recomandându-vă 'continuarea managementului în baza contractului de management încheiat'", precizează UNITER.

În scrisoarea deschisă se precizează că, "urmând firescul desfășurării, în bune condiții, a activității de director — inclusiv în relația cu autoritatea — la data de 3 iulie a.c. a fost încheiat Actul adițional nr. 3 la Contractul de management nr. 41 din 18 decembrie 2015 al doamnei Dorina Lazăr, act adițional prin care primarul general ar fi aprobat programul repertorial al teatrului pentru stagiunea 2017 — 2018".

Totodată, UNITER evidențiază și "anvergura meritelor artistice și manageriale ale doamnei Dorina Lazăr — Premiul UNITER pentru întreaga activitate în anul 2008, Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, decorație obținută în anul 2000, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor din Franța din 2012, precum și Premiul pentru întreaga activitate la Premiile Municipiului București pentru Artă și Cultură, Secțiunea Artele Spectacolului în anul 2009".

"Toate aceste fapte și argumente — artistice, manageriale, instituționale și legale — sunt temeiul pentru care Senatul UNITER, în unanimitate, vă solicită, stimată doamnă primar general, să anulați Dispoziția nr. 1181 din 24 august 2017, prin care ați decis încetarea Contractului de management nr. 41 din 18 decembrie 2015 și să repuneți pe doamna Dorina Lazăr în funcția de director al Teatrului Odeon", se mai arată în scrisoare, semnată de președintele UNITER, Ion Caramitru, și de membrii Senatului Uniunii Teatrale din România.

Primăria Municipiului București a anunțat miercurea trecută că începând din 30 august 2017 "doamnei Teodora Lazăr îi încetează contractul de management la Teatrul Odeon ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale". "Măsura a fost luată în baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare și respectarea legalității privind încheierea și derularea contractelor comerciale", preciza PMB.

Conducerea interimară a Teatrului Odeon este asigurată de Cristian Șofron, până la organizarea concursului de proiecte de management.

Loading...

Comentarii

 • Ciombe

  06 septembrie 2017 15:34

  Pai cum toasi, pista asta de fireasca se ocupa si de numirile in departamentele culturii? E hiper-aberant caci io stiam ca resorturile ei sunt stricte si se rezuma doar la domeniile pistelor pt. biciclisti, metrourilor, parcurilor, radetului, buleftricii, gropilor de gunoi si dezapezirilor, toasi!

  raspunde comentariului
 • Alexandru

  05 septembrie 2017 22:39

  Firea gandeste ca o pecerista infocata. Cand o treaba merge, dam la o parte competenta si o transformam in vaca de muls pentru partid

  raspunde comentariului
 • Un cadru didactic

  05 septembrie 2017 21:53

  Conform ,,TRADIȚIEI" COMUNISTE, ÎNGUSTIMEA LOGICII TOVARĂȘEI FIREA nu-i permite să vadă mai mult decât lungul nasului. Acest specimen de oameni NE-AU INVADAT PARLAMENTUL, GUVERNUL și cam toate INSTITUȚIILE IMPORTANTE din țară. E GRAV CĂ OAMENI DE VALOARE DIN CULTURĂ, cum e D-NA DORINA LAZAR, sunt umiliți, desconsiderați de NULITĂȚI PESEDISTO-ALDISTO-COMUNISTE care NE-AU DISTRUS ȚARA. Sper ca măcar ,,în al XII-lea ceas", TOVARĂȘA PRIMARITA să se trezească la realitate.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design