15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLupta pentru drepturile omului, în 60 de documentare

Lupta pentru drepturile omului, în 60 de documentare

Cea de-a noua ediție a Festivalului de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania“ debutează luni, 21 martie. Evenimentul de deschidere este programat la ora 19.30, la etajele 3 și 4 ale Muzeului Național de Artă Contemporană.

„Întregul festival va fi o experiență neconvențională și multimedială din care vă oferim o primă doză luni seară la MNAC. Vă arătăm în premieră prin ochelari virtual reality filme documentare 360°, descrise de creatorul lor, Chris Milk, ca una dintre cele mai empatice forme ale documentarului. Aflăm cum e viața Între două pastile dintr-un fragment al spectacolului realizat de Cinty Ionescu. Proiectăm imagini din filme pe corpuri umane: când cinematografele sunt tot mai puține, trebuie să ne reorientăm. Veți vedea trei documentare din selecția One World Romania 2016 – unul dintre ele pe o instalație formată din 3 ecrane. Și pentru că orice tratament include și ceva relaxare, la etajul 4 dansăm pe muzica DJ-ului BadMashadi și a formației lui Mohamad Zatari“, promit organizatorii.

Festivalul One World Romania se întoarce anul acesta mai puternic ca oricând, asigurându-vă o experiență cinematografică cu totul specială, timp de o săptămână, în cele doar câteva săli de cinema rămase deschise în centrul Bucureștiului, unde veţi putea vedea nu mai puţin de 60 de filme documentare.

„Privim aceste 60 de documentare ca pe un flacon de capsule cinematografice în care spectatorii vor găsi tratament împotriva unor afecțiuni colective ale societății moderne. Sunt pastilele care îți ajută conștiința să iasă din amorțeală. Filmele One World Romania vă vor arăta simptomele traumatismelor suferite de lumea în care trăim, prin povești impresionante de pretutindeni.

Iar după fiecare proiecție, vom vorbi despre aceste simptome, dar și despre cum putem lupta împotriva prejudecăților, despre cum putem crește vizibilitatea asupra încălcărilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Capsulele One World Romania se eliberează fără rețetă. Consumul în cantități mari provoacă un singur efect advers, întâlnit la 95% din cazuri – viața poate părea mult mai frumoasă în urma terapiei prin film“, se arată într-un comunicat.  În fiecare an, festivalul One World Romania își propune ca prin filmele pe care le proiectează și prin evenimentele organizate în jurul acestor proiecții să prezinte subiectul drepturilor omului într-o manieră accesibilă pentru un public cât mai numeros.

Prin fiecare eveniment al festivalului încurajăm implicarea socială și dezbaterile pe diverse teme, astfel încât să vedem cât mai multe persoane determinate să schimbe ceva în societatea românească. Persoane pe care le întâlnim în număr din ce în ce mai mare la fiecare nouă ediție de festival, dar și la evenimentele organizate în restul anului – ecourile One World Romania în țară, One World Romania la școală sau proiecțiile din cadrul KineDok, platforma internațională de distribuție alternativă de film documentar.   

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...
Ultima oră
Pe aceeași temă