16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMAE a emis o atenționare de călătorie în Mexic, în urma producerii...

MAE a emis o atenționare de călătorie în Mexic, în urma producerii seismului devastator care a măturat coasta de est a statului

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Mexic, în urma devastatorului seism, cu o magnitudine de 8, 1 grade pe scara Richter. 

Cetățenii români sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților locale. De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestei succesiuni de seisme, fie din Mexic, fie din Guatemala, sunt rugate să contacteze Ambasada României la Mexico City pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile locale. În cazul declanșării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgență în locuri rezistente la seism sau tsunami.

În cazul în care au nevoie de asistență consulară, românii pot suna la numerele +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +Ź525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet mexico.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".





Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8, 1 grade pe scara Richter s-a produs în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutul American de Geofizică (USGS) şi Centrul de alerte tsunami din Oceanul Pacific, informează The Independent. Fenomenul este neobișnuit pentru zona respectivă, iar cetățenii au primit ordin de evacuare. Un prim bilanț indică cel puțin șase morți.

 

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă