22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportFostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a făcut șoferul consilier la Cabinet...

Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a făcut șoferul consilier la Cabinet și la OIR POS-DRU

Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu și-a angajat șoferul pe un post de consilier la Cabine, apoi l-a ajutat să ajungă consilier debutant la OIR POS-DRU, informează Centrul de Investigații Media.
Nicu Chiosea, fostul șofer al Marianei Câmpeanu, la Casa Națională de Pensii a fost adus, prin detașare, la Ministerul Muncii, la 9 mai 2012. După aproape patru luni, Chiosea a fost numit, prin semnătura Marianei Câmpeanu, consilier la cabinetul ministrului.

Potrivit legislației în vigoare, șoferul ar trebui să aibă studii superioare pentru a ocupa o astfel de funcție.” Casa Națională de Pensii nu a răspuns întrebării Centrului de Investigații Media în acest sens, așa că nu știm dacă șoferul Chiosea are sau nu facultatea absolvită”, arată jurnaliștii CIM.

Nicu Chiosea și-a dorit însă mai mulți bani. Astfel, la 21 decembrie 2012, șoferul Marianei Câmpeanu devine a€œconsilier debutant” la OIR POSDRU Regiunea București a€“ Ilfov, deși, cu doar trei luni înainte, Ministerul Afacerilor Europene avertiza asupra unei posibile noi suspendări a Programului Operațional Sectorial a€“ Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU).

 ”Organismul Intermediar pentru POS DRU a€“ Regiunea București-Ilfov are, în principal, rolul de a implementa, la nivel regional, o serie de scheme pentru dezvoltarea resurselor umane, finanțate din fonduri europene. Organismul Intermediar POS DRU Regiunea București-Ilfov coordonează această activitate la nivelul Municipiului București și al Județului Ilfov.
 a€œLa nivel central și regional se fac eforturi supraomenești pentru că, în septembrie-octombrie, să demonstrăm că în România se poate funcționa corect și cinstit, astfel încât aceste plăți nu se suspende sau, dacă se suspendă, să fie pentru o perioadă scurtă de timp. ”Vrem să dăm garanția că suntem pregăƒtiti și pentru perioada urmăƒtoare de finanțare, 2014-2020, astfel încât să avem un grad ridicat de absorbtie”, declară Câmpeanu în septembrie 2012, pentru ca trei luni mai târziu șoferul ei să primească un post într-un organism de implementare POS-DRU”, arată CIM.
 Nicu Chiosea a rămas consilier la Cabinetul Marianei Campeanu până la plecarea acesteia din fruntea ministerului, în 26 februarie 2014.
Potrivit declarațiilor sale de avere disponibile pe site-ul ANI, Chiosea a încasat, în anul fiscal 2012, atât din salariul de consilier la minister, cât și de la OIR POS-DRU București-Ilfov, dar și în calitate de angajat la o societate privată, suma totală de 35.358 de lei.

Mariana Câmpeanu nu l-a uitat nici pe fostul primar al comunei hunedorene Densus, cel despre care presa spunea că a ajutat-o să ajungă parlamentar, tehnicianul silvic Sorin Stefoni, pe care, ”după ce l-a numit secretar de stat, i-a făcut cadou un autoturism Audi luat prin comodat de la Registrul Auto Român, instituție unde fiul ei, cercetat într-un dosar cu un prejudiciu de un milion de euro, este director tehnic. Odată ajunsă la minister, mașina folosită de Stefoni a fost reparată și îngrijită pe banii instituției conduse de Câmpeanu, care a băgat în ea aproape trei mii de euro. Mașina a fost returnată RAR cu doar o luna înainte de plecarea cuplului Câmpeanu-Stefoni de la Ministerul Muncii”, mai arată CIM.

De numele Marianei Câmpeanu se leagă și scandalul legat de soțul său căruia, Mariana Câmpeanu i-ar fi acordat, în mod discutabil, un grad de invaliditate.

Cele mai citite

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...
Ultima oră
Pe aceeași temă