10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Guran: Click-ul momeală este boala internetului

REVISTA BLOGURILOR. Guran: Click-ul momeală este boala internetului

Bloggerii scriu, luni, despre mass-media care se folosesc de „titluri momeală” care să atragă cititori, dar și despre sportivul Alin Moldoveanu, care a ratat calificarea la Rio.

Pe blogul lui Moise Guran citim despre „click-ul momeală”, „clickbait”.

„Cred sincer că nu e departe ziua în care televiziunea de știri va deveni un apanaj al internetului, iar nu invers, cum stau lucrurile azi. Însă, într-un moment în care internetul aruncă cu noroi în media mainstream și în special în televiziunile de știri, că e manipulativă, ceea ce da, evident, uneori este, că are public bătrân, ceea ce inevitabil, are, că e superficială, ahtiată de senzațional, creatoare de vedete goale de conținut în cap (sau goale la propriu), ceea ce este adevărat dar oricum și internetul face la fel, poate e timpul să vindecăm o boală inevitabilă a internetului, acum, în adolescența lui, înainte de a deveni la fel de monstruos ca televiziunea. Boala internetului se numește clickbait. […] În esență clickbaitul este cam la fel de prostituție ca și tabloidizarea excesivă din televiziune, dacă vorbim de articole, bloguri și site-uri jurnalistice. Desigur, reputația unui site care face clickbait scade, sau ar trebui să scadă… Problema este că la un moment dat, tot citind prostii pe internet, nu mai știi exact pe unde ai citit, îți rămâne o varză în cap”, scrie Guran.

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul său, scrie despre trăgătorul de tir, Alin Moldoveanu, care a ratat calificarea la JO de la Rio.

„Ei doi, sportiv și antrenor, sunt principalii responsabili pentru eșec. Și ce eșec! Campionul olimpic de la Londra nu s-a calificat la Rio. Niciun tirist român nu va lua avionul de Brazilia. Niciunul din cei 11 români prezenți la Gyor n-a prins finala. Mai vreți? De fapt, mai avem puțin și vom merge cu un ATR la Rio, unde, până acum, sunt aproape 40 de calificați, la toate sporturile. „Hai să-ți dau exemplu de tiriști care nu merg la Rio”, spune Alin. E neclintit. „Dar câți ani au ei, Alin? Tu ai 33”, ripostează Babii. 33 e o vârstă de putere deplină la tir. „Dacă te uiți pe listă, vei vedea că aproape toți sunt mai tineri ca mine”, nu se lasă Alin. El spune că schimbarea de regulament a accelerat tranziția generațiilor. „De ce n-ai ieșit să te aduni?!” Locul 17 dobândit aici, la Gyor, sună îngrozitor de mic. Dar, de fapt, e la mai puțin de un punct de locul 11, care, din calculele antrenorului, a prins bilet pentru Rio”, scrie Tolontan.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă