10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu convoacă primul comandament de combatere a ţânţarilor

Oprescu convoacă primul comandament de combatere a ţânţarilor

Primarul Sorin Oprescu a convocat miercuri, la ora 8.30, primul comandament pentru monitorizarea aplicării măsurilor de combatere a ţânţarilor din Capitală, în contextul înmulţirii insectelor în ultima perioadă din cauza ploilor. Potrivit NewsIn, comandamentul va avea loc la sala de consiliu din sediul Primăriei Capitalei.

Comandamentul este format, potrivit unei dispoziţii recente a primarului general, din directori din direcţiile de Utilităţi Publice şi de Inspecţie ale primăriei, şefi de la ALPAB, Administraţia Spitalelor, Administraţia Cimitirelor, RADET, Apa Nova şi Poliţia Comunitară. Potrivit dispoziţiei primarului general, “comandamentul se întruneşte saptămânal şi ori de câte ori este nevoie pentru a stabili planul şi programul de acţiuni în vederea aplicării eficiente a planului de combatere ţânţari larve şi adulţi”.

Astfel, ALPAB are ca sarcină combaterea ţânţarii în jurul lacurilor, Administraţia Cimitirelor pe cei prezenţi în crematorii şi pe spaţiile verzi din cimitire, iar Administraţia Spitalelor se ocupă de cei din subsolurile spitalelor. RADET trebuie să se lupte cu insectele de la gurile de vizitare a reţelelor de termoficare, iar ţânţarii prezenţi în zona reţelelor de canalizare sunt în grija Apa Nova.

Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţie personal în vederea însoţirii echipajelor care efectueaza operaţiunile de combatere ţânţari, participând la evacuarea zonelor unde se execută pulverizarea insecticidului pentru combaterea insectelor, pentru a se preîntâmpina eventuale intoxicări asupra populaţiei.

Edilul Capitalei a declarat în urmă cu o săptămână că ploile au stricat planurile de luptă împotriva ţânţarilor. “Dacă ploile au fost foarte dese se spală substanţa şi, după câte ştiţi, ţânţarii stau sub frunze. Nu e nicio scuză chestia asta, dar prevenirea e făcută”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă