12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFrauda din fonduri europene

Frauda din fonduri europene

Mai multi cetateni romani si maghiari sunt implicati intr-un caz de frauda din fonduri europene, dosarul aflandu-se in prezent in atentia procurorilor Anticoruptie. Cauza a fost remisa, recent, Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia de catre IPJ cu propunerea de incepere a urmaririi penale pentru inselaciune, folosirea creditului societatii in scop contrar intereselor acesteia, evaziune fiscala, fals intelectual, uz de fals si schimbarea destinatiei fondurilor europene.
In dosar este vorba despre activitatea a trei societati comerciale din municipiul Aiud: “Grafisim” SRL, “Private Business” SRL si “Royal Services” SRL. Potrivit politistilor, reprezentantii celor trei firme au incheiat mai multe contracte de prestari servicii cu organisme din Comunitatea Europeana sau cu institutii de stat din Ungaria, in scopul desfasurarii pentru acestea, in Romania, a unor conferinte pe tema integrarii in UE sau in legatura cu drepturile minoritatilor nationale.
Valoarea respectivelor contracte se ridica la circa 200.000 de euro. Cele trei firme nu dispuneau, insa, de resursele necesare pentru organizarea unor astfel de intalniri, fapt pentru care au fost angajate, prin contract de inchiriere, 2 unitati hoteliere din Bucuresti, care au organizat conferintele si carora nu li s-a achitat contravaloarea serviciilor prestate.
Pentru a justifica folosirea ilegala a respectivelor sume, in evidenta contabila a firmelor au fost inregistrate documente justificative false sau care reflecta operatiuni comerciale nereale. SC “Grafisim” SRL Aiud ii are drept asociati pe cetateanul maghiar Szeglet Gabor Robert (50 la suta) si pe cetateanul roman Ticudean Ilie Emil (50 la suta). “Private Bussines” SRL are un singur asociat, pe cetateanul maghiar Bekefi Janos. Ambele firme sunt, insa, in lichidare judiciara, astfel ca fostii administratori nu mai au atributii de conducere.
“Royal Services” SRL are activitate in prezent si are trei asociati: cetateanul maghiar Koncz Atila (35 la suta) si romanii Lixandru Claudia (30 la suta), respectiv Ticudean Ilie Emil (35  la suta). Primii doi asociati sunt si administratori ai societatii. Ultima firma isi are sediul social la adresa de domiciliu a asociatului Ticudean, iar celelalte doua intr-un apartament situat pe aceeasi strada din Aiud.    

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă