10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialConstanța. Protestele bat record după record

Constanța. Protestele bat record după record

Constănțenii au ieșit în număr mare în stradă, joi seară. Mai mare ca miercuri, mai mare ca marți. La protest au participat între 10.000 și 13.000 de oameni. Este cu siguranță cel mai mare miting care a avut loc în Constanța după 1989.

Primii protestatari s-au adunat în fața Prefecturii, iar de acolo au pornit, pe același traseu ca ieri, spre sediul PSD. Pe parcurs, mii de oameni s-au alăturat coloanei. ”Prima dată-n viață, am ieșit în stradă/Țara o iubesc, de asta protestez”, ”Tatăl nostru care ești în ceruri/Izbăvește-ne de conducătorii vicleni și corupți/Din toate domeniile”, ”Zi de zi, aici vom fi #rezist”, „Ei grațiați, noi furați”, ”O putoare vă vrea între bare”.

La miting a participat și o membră PSD, Zully Mustafa, care a fost aleasă consilier local în Medgidia, dar a renunțat la funcție.

Mitingul s-a desfășurat fără incidente. Oamenii au salutat jandarmii, au scandat lozinci pro jandarmi și au cântat imnul național.

Mâine este anunțat un miting la fel mare. Mai mult, un grup mare de mămici, reunite pe Facebook, a anunțat că va ieși mâine să protesteze împreună cu copiii. Este același grup care a protestat, în trecut, împotriva condițiilor inumane din maternitatea Constanța, protest care a dus la modernizarea acesteia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă