10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMETEO: Cum va fi vremea în weekend, în București și în țară

METEO: Cum va fi vremea în weekend, în București și în țară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va deveni, în general, instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului şi în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 23 de grade şi minima de 11…13 grade.

În țară, vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului şi în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime cuprinse între 16 şi 27 de grade şi minime între 7 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor mai fi condiţii de ceaţă..

Sâmbătă, în țară, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, la început în regiunile intracarpatice, unde şi valorile termice vor marca o scădere, apoi din orele amiezii şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, îndeosebi în timpul ploilor şi izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 15 grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări îndeosebi în timpul ploilor şi izolat va putea lua aspect de vijelie. Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în masivele vestice şi nordic.

La mare, vremea va fi relativ normală termic, dar va deveni instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi de 14 … 15 grade. Cerul va fi temporar noros. După-amiaza şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare noaptea, dar şi în timpul averselor.Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 13 şi 16 grade.

Duminică, la munte, remea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când, local, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat vor mai fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua precedentă în masivele estice şi sudice.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă