13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMeteorologii au emis o atenţionare pentru turiştii aflaţi la Bâlea Lac. Existul...

Meteorologii au emis o atenţionare pentru turiştii aflaţi la Bâlea Lac. Existul un risc mare de producere de avalanșe în zona turistică

Meteorologii au emis o alertă pentru zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, unde se înregistrează un risc mare, de gradul patru, de producere de avalanșe, precizând că în această zonă este și cel mai mare strat de zăpadă din țară, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Riscul mare de avalanșă se menține și la altitudinea de peste 1.800 de metri în Munții Bucegi. Sub altitudinea de 1.800 de metri, în masivul Făgăraș (versantul nordic) este un risc însemnat (trei), iar în masivul Bucegi — risc moderat (de gradul doi).

Stratul de zăpadă este de 35 cm la Predeal, 27 cm la Sinaia, 23 de cm la Vârful Omu și 17 centimetri la Fundata. 

Pentru următoarele 24 de ore, meteorologii anunță vreme geroasă la altitudinea de peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș și Bucegi, unde minima poate coborî până la minus 14 grade Celsius.

Meteorologii măsoară gradul de avalanșă pe o scară de la unu la cinci, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă