10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZidul care va despărți SUA de Mexic, mai aproape de realitate. Au...

Zidul care va despărți SUA de Mexic, mai aproape de realitate. Au fost alese patru companii care să construiască prototipuri

Patru companii au fost selectate de Agenția americană de Frontieră (n.r – Customs and Border Patrol), pentru a construi prototipuri pentru zidul de la granița Statelor Unite cu Mexicul, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

„CBP a cerut propuneri din partea industriei pentru modele de zid din beton armat, precum și materiale alternative", a spus Ronald Vitiello, comisar adjunct al serviciului de protecție a frontierelor din SUA, calificând decizia de selectare a companiilor drept „o piatră de hotar” în planul liderului de la Casa Albă privind securitatea la graniță. 

Președintele american Donald Trump și-a asumat angajamentul construirii unui zid de peste 3.000 de kilometri, de-a lungul frontierei cu Mexicul, pentru a opri imigrația ilegală. Costul total al construcției unui zid la frontieră este estimat la zeci de miliarde de dolari. Guvernul mexican a respins ideea că ar putea plăti factura pentru acest proiect.

În luna iulie, Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile pentru 2018, care include și 1,6 miliarde de dolari pentru începerea lucrărilor de construcție la zid. Cu toate acestea, este de așteptat ca proiectul de lege să întâmpine opoziția democraților în Senat, mai scri sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă