15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepremierul Rusiei, Rogozin, susține că guvernarea de la Chișinău este pro-românească și...

Vicepremierul Rusiei, Rogozin, susține că guvernarea de la Chișinău este pro-românească și pro-fascistă

Guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă, a declarat vicepremerul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, pe postul de televiziune ROSSIA-1, informează luni site-ul deschide.md.

Rogozin a făcut această declarație duminică seară.

Oficialul rus a comentat interdicţia de survol a spaţiului aerian al României pentru aeronava în care se afla, menţionând că e o „crimă” comisă de către Chișinău și București.

„Este o crimă, fiindcă avionul cu combustibilul la limită a aterizat la Minsk. Desigur că vom răspunde, important e să înțelegem cum anume să reacționăm și, totodată, să înțelegem ce se petrece la Chișinău. Analiza mea spune că România și guvernarea moldovenească, pro-românească și pro-fascistă, cu multă impertinență au hotărât să fie în trend cu politica americană, care presupune doar rusofobie, idiotism, sancțiuni și declarații sălbatice”, a declarat Rogozin.

Ulterior, vicepremierul Rusiei a fost declarat persona non-grata de către autoritățile de la Chișinău.


Republica Moldova este pregătită pentru orice fel de reacție din partea Rusiei, ca urmare a declarării vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non grata pe teritoriul acestei republici ex-sovietice, a afirmat președintele parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Rogozin a avertizat, duminică seară, că evoluția evenimentelor din relațiile moldo-ruse ar putea conduce la reizbucnirea conflictului transnistrean. „Acest moment ne preocupă cel mai mult”, a subliniat oficialul rus în răspunsul la întrebarea dacă ultimele conflicte cu guvernarea de la Chișinău ar putea conduce la un nou conflict la Nistru.

„Acolo se află contingentul nostru militar, care păzește depozitul fostei Armate a 14-a sovietice. În al doilea rând, acolo se află pacificatorii noștri: aproximativ 450 de oameni. Iar Moldova creează în permanență dificultăți în legătură cu rotația militarilor în regiune”, a mai declarat demnitarul rus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă