10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn controversat magnat media american, care l-a consiliat pe Donald Trump în...

Un controversat magnat media american, care l-a consiliat pe Donald Trump în campanie, a murit. Anul trecut, el a fost implicat într-un scandal sexual de amploare

Fostul șef al postului de televiziune Fox News a murit, joi, la vârsta de 77 de ani. El a lucrat la acest post timp de 20 de ani, însă a demisionat în luna iulie a anului tecut, ca urmare a unui scandal sexual, informează Reuters și New York Post.

„Sunt profund întristată şi am inima frântă, când anunţ că soţul meu, Roger Ailes, a murit în această dimineaţă.  Roger a fost un soţ iubitor cu mine, un tată minunat fiului nostru Zachary, şi un prieten loial pentru mulţi oameni. De asemenea, era un patriot, profund recunoscător să trăiască într-o ţară care i-a oferit atâtea oportunităţi pentru a munci din greu, pentru a se ridica şi a oferi înapoi. În timpul carierei sale, care s-a întins pe mai bine de cinci decenii, munca sa în divertisment. politică şi ştiri – a afectat vieţile a milioane de oameni. Deci chiar dacă îi deplângem moartea, îi celebrăm viaţa”, a spus soţia lui Ailes, potrivit New York Post.

În 2016, el a fost implicat într-un scandal sexual, după ce a fost acuzat de mai multe angajate Fox News că le-ar fi hărțuit sexual. Printre victime ar fi fost o prezentatoare, Gretchen Carlson.

„Am fost dată afară pentru că am refuzat să întreţin relaţii sexuale cu şeful meu, ceea ce a dus la hărţuire şi la un tratament total neadecvat în redacţie. Ailes a retaliat puternic împotriva mea şi mi-a sabotat cariera pentru că i-am respins avansurile sexuale şi m-am plâns de hărţuire sexuală ”, a spus ea, la acel moment.

Pe de altă parte, Roge Ailes a negat orice fel de acuzaţii pe marginea acestui subiect.

Consilier al lui Donald Trump

În perioada campaniei prezidențiale din 2016, fostul preşedinte al Fox News Roger Ailes, l-a consiliat pe Donald Trump, pentru una prima dezbatere pe care a avut-o cu Hillary Clinton.

Pentru Ailes, legătura cu campania lui Donald Trump era o formă de revenire după ce a fost îndepărtat din fruntea reţelei de televiziune pentru care a lucrat încă de la înfiinţare (1996). 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă