23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialUn alt jurnalist executat de Statul Islamic

Un alt jurnalist executat de Statul Islamic

Gruparea Statul Islamic (SI) a executat vineri în public un cameraman irakian, pe fratele său și alți doi civili într-un sat la nord de Bagdad, a declarat un membru al familiei victimei, informează AFP, citată de Agerpres.

SI a executat de asemenea vineri în nordul țării nouă persoane suspectate de legături cu grupuri sunite antijihadiste, potrivit unor surse din securitate și unor martori.

Jihadiștii l-au ucis pe Raad al-Azzawi, un cameraman de 37 de ani ce lucra pentru televiziunea locală Sama Salaheddin, împreună cu alte trei persoane la Samra, la est de orașul Tikrit.

"SI l-a executat pe acesta, pe fratele său și alte două persoane astăzi în public", a declarat un membru al familiei vorbind cu condiția anonimatului.

Potrivit Reporteri fără Frontiere (RSF), jurnalistul, tată a trei copii, a fost răpit de gruparea jihadistă la 7 septembrie.

Potrivit unui comunicat RSF luna trecută, SI a amenințat că îl execută pe cameraman pe motiv că a refuzat să lucreze pentru grupare.

 

Cele mai citite

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă