Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Summit arab: 15 rezoluții împotriva Iranului

La summit-ul lumii arabe, ce s-a desfășurat în Iordania, au fost adoptate 15 rezoluții, toate condamnând Iranul pentru intervenția în țări ca Siria, Irak, Yemen, prin intermediul unor miliții șiite antrenate și sponsorizate de Teheran.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2017 - 17:04

La summit-ul lumii arabe, ce s-a desfășurat în Iordania, au fost adoptate 15 rezoluții, toate condamnând Iranul pentru intervenția în țări ca Siria, Irak, Yemen, prin intermediul unor miliții șiite antrenate și sponsorizate de Teheran.

La summit s-a declarat sprijinul pentru soluția „două state” în conflictul israeliano-palestinian, dar nu s-a făcut nicio referire la frontierele Israelului. Discuțiile s-au axat pe pericolul reprezentat de Iran, stat care generează și susține financiar terorismul în zonă, săpând o prăpastie religioasă între sunniți și șiiți. A fost condamnată intervenția Iranului în Siria, de partea dictatorului Bashar al-Assad, care a generat o criză umanitară de proporții catastrofale.

Concomitent cu desfășurarea summitului din Iordania, Turcia, implicată în Siria cu trupe în susținerea Armatei Siriene Libere și pentru apărarea propriilor frontiere, a anunțat că „Operațiunea Scutul Eufratului” s-a încheiat.  Pentru cine se aștepta ca Turcia să-și retragă și trupele, premierul turc, Binali Yildirim, a precizat că „alte operațiuni se vor desfășura sub denumiri diferite”. SUA și Rusia cooperează militar, sprijinind brigăzile kurde, pentru a scoate ISIS din zonele petroliere, totodată blocând brigăzile rebelilor sirieni susținute de Turcia. Joi, secretarul de Stat, Rex Tillerson, a efectuat o vizită „de urgență” la Ankara, unde a discutat despre desfășurarea strategiilor împotriva ISIS în Siria. Tillerson a fost însoțit și de Brett McGurk, responsabilul cu cooperarea militară între SUA și milițiile kurde. Turcia a declarat în repetate rânduri că nu va permite nicio autonomie a kurzilor în Siria, în apropierea frontierelor sale. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...