Sondaj: Le Pen, cu un procent, în fața lui Macron la alegerile prezidențiale din Franța

de Mihai Diac , 11 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 08:31, 11 aprilie 2017
Foto: Arhivă

Candidata extremei drepte Marine Le Pen este creditată cu 24% din intențiile de vot, cu un procent în fața lui Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, candidat de centru, care a obținut 23% din opțiuni în vederea primului tur al alegerilor prezidențiale, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicității luni, conform Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit aceluiași sondaj, candidatul dreptei François Fillon a obținut 18,5% din opțiuni, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) circa 18% din intențiile de vot pentru primul tur preconizat pentru 23 aprilie, potrivit aceluiași sondaj realizat pentru Paris Match, CNEWS și Sud Radio.

Totuși, candidata Frontului Național a scăzut față de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron și François Fillon au rămas la același procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câștigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână.

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câștiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje.

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eșantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani și mai mult.

Rezultatele sondajului au fost date publicității în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidențiale în Franța pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

Comentarii

  • SONDAJE MASONE MINCINOASE, cu scopuri manipulatoare, la fel ca și în Rrromînika sekurelă ! Macron nu va intra în turul al II-lea.

    12 aprilie 2017 4:49
  • Andreas

    11 aprilie 2017 15:25

    Am visat cindva la o Europa a noastra a tuturor natiunilor civilizate. Am deschis ochi din visul cel frumos si ghici ce vad? Vad exploatare omului de catre om, exploatarea naturii a unor tari europene de catre alte tari mai industrializate, vad Europa ca VASAL AMERICAN care linge cizmele singeroase ale celei mai razboinice tari de dupa 1945, vad o invazie fara precedent de ****** musulmani inraiti si plin de trisuri de tot felul, vad o orbire a adevarului din stirile europene si vad cum zi de zi cineva ca america vrea sa ma impinga intr-un razboi pe care eu nu-l vreau cu Rusia. Ce va mai mirati atunci cind unele taridin pacate doar unele ca Ungaria sau Franta sau saturat de Europa asa cum a functionat pina acuma. Ii doresc din toata inima lui Marin Le Pen sa cistige alegerile si sa porneasca din nou o gindire noua din Franta in toata Europa asa cum a fost in 1848. Sa dea D-zeu sa fie intr-un ceas cu noroc!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design